Editörün Seçtikleri Şikayet ettim dayak yedim

Şikayet ettim dayak yedim

22.08.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Şikayet ettim dayak yedim

Şikayet ettim dayak yedim


Depreme yenik düşen kaçak apartmanda hayatını zor kurtaran Mehmet Okşar, "Müteahhidin gözü doymadı" dedi...


       Avcılar, Denizköşkler Mahallesi Güray Sokak'ta beş yıl önce yapılan, üç katı kaçak dokuz katlı Savaş Apartmanı depreme yenildi. Dört katı toprak altında kalan binanın sakinlerinden bir kısmı yazlıkta olduğu için bir kişinin öldüğü, 15 kişinin de mucize eseri kurtulduğu binanın müteahhitinin de karşılıksız çek suçundan cezaevinde olduğu öğrenildi.
       Güray Sokakta komşu apartmanlar dimdik ayakta dururken, projesine uyulmayarak kaçak katlarının ağırlığı ve kötü malzemesi nedeniyle dört katı yeraltına gömülen Savaş apartmanı, adeta savaştan çıktı. Deprem gecesi büyük bir sarsıntıyla uyandıklarını ve kendilerini sokağa attıklarını kaydeden apartman sakinlerinden emekli subay Mehmet Okşar, beş yıl önce dubleks dairesini 72 bin mark ödeyerek satın aldığını, ancak müteahhitin apartman üzerine üç kat kaçak yapmaya devam ettiğini söyledi.
       Depremden oğlu, gelini ve iki torunuyla mucize eseri kurtulan Okşar, dün dairesinde kalan eşyalarını kurtarmak için apartmanın önüne geldi. Göçme tehlikesi nedeniyle mühürlenen apartmana can güvenliğini hiçe sayarak eşyalarını kurtarmaya giren Okşar şöyle dedi:
       "Müteahhitin gözü doymadı. Üst kat bana aitti, ama üç kat daha çıktı. Belediyeye defalarca şikayet ettim, dilekçe verdim, hatta bir seferinde Avcılar Belediye Başkanı Tahsin Salihoğlu'na bizzat şikayet için gittiğimde korumalardan dayak yedim. İnşaat mühendisleri depremden sonra yaptıkları malzeme incelemesinde betonda çimento yerine deniz kabukları buldular. Malzeme eksikliği ve kaçak katların ağırlığı nedeniyle apartman bir kişiye mezar oldu. Bunun hesabını kim verecek? Belediyenin peşini bırakmayacağım."


Yazarlar