Editörün Seçtikleri Sıradaki lütfen...

Sıradaki lütfen...

01.02.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

Sıradaki lütfen...

Sıradaki lütfen...

Sadece insanlar değil, ayıların, fillerin hatta balinaların bile dişleri ağrır. Peki, hayvanların çürük dişleri çekilir, dolgu yapılır mı... İşte size ilginç bir diş doktorunun alkışlanacak hikayesi...

LONDRA'lı dişçi Peter Kertesz, lüks muayenehanesinde hafta boyunca zengin ve soylu İngilizleri tedavi edip, cuma günlerini de çok sevdiği hayvanların tedavisine ayırıyor. Orangutandan file, ayıdan balinaya kadar, dünyada ne kadar iri kıyım hayvan varsa, Dr. Kertesz'in elinden geçiyor.
Uzak - yakın, çeşitli hayvanat bahçelerini ya da gösteri merkezlerini dolaşan Dr. Kertesz, kimi zaman yaşlı bir filin çürüyen dişini çekiyor, kimi zaman bir balinanın kırılan dişini onarıyor.

Tabii Dr. Kertesz bu işleri yaparken yalnız kalmıyor, altı kişilik özel ekibi de ona eşlik ediyor. 1.65 boyundaki bu ufak tefek diş doktoru, bazen tüm gününü tek bir işe ayırıyor. Örneğin Almanya'nın Münster kentindeki hayvanat bahçesinde kalan Alexander adlı Hint filinin dişini, tam 5.5 saatte çekebilen Dr. Kertesz, hasta sahiplerinden ekstra bir ücret de talep etmiyor.

Avrupalı hayvanseverlerin sevgilisi olan Dr. Kertesz, bu işe 1977'de başlamış. Bir veteriner arkadaşı, Kertesz'den yardım istemiş. Dr. Kertesz, önce duraksamış, ama arkadaşının ısrarı üzerine bir köpeğin çürük dişini çekmiş. Bu tarihten beri hayvanlardan kopamayan Dr. Kertesz, hayvanseverlerden sayısız ödül aldı. Dr. Kertesz, kazandığı paralarla hayvanlara özel bir klinik açmak hedefinde.


Yazarlar