Geri Dön

Sirene tatlısı tarifi

Şerbetli bir tatlı olan sirene tatlısı görüntüsü ve lezzetiyle misafirlerinize kolayca hazırlayabileceğiniz enfes bir tatlıdır. Çok fazla uğraşmadan yapılan sirene tatlısı, tuzsuz lor peyniri kullanılarak yapılmaktadır. Üzeri böğürtlen ve dondurma ile süslenen sirene tatlısını, isterseniz sade olarak da tüketebilirsiniz. Peki, sirene tatlısı nasıl yapılır? İşte sirene tatlısı tarifi...

Sirene tatlısı tarifi
  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

Hamuru için:
-250 gr tuzsuz lor peyniri
-2 yumurta
-1 su bardağı un
-1 su bardağı irmik
-1 çay kaşığı limon suyu
-Yarım paket kabartma tozu

Şerbeti için:
-4 su bardağı toz şeker
-5 su bardağı su

Üzeri için:
-Böğürtlen
-Vanilyalı dondurma

Sirene Tatlısı Nasıl Yapılır?

-Fırını 180 derecede ısıtın. Hamur için gereken malzemeleri hamur yoğurma kabına alın ve iyice karıştırıp çok yumuşak bir hamur yoğurun.
-Hamuru yıldız uç takılmış bir krema torbasına doldurup yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak ceviz büyüklüğünde sıkın.
-Önceden ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirin. Fırından çıkarıp soğuması için bekletin. Şeker ve suyu tencereye alıp kaynatın.
-Şurup kıvamına geldiğinde soğumuş olan hamurların üzerine gezdirin.
-1-2 saat bekletin. Dondurma ve böğürtlenle birlikte servis yapın.

Afiyet olsun.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber