Alternatif Tıp Soğuk algınlığına ilaç olacak doğal şifa kaynakları

Soğuk algınlığına ilaç olacak doğal şifa kaynakları

19.12.2017 - 14:03 | Son Güncellenme:

Soğuk algınlığı ve grip belirtileri ile baş etmenize yardımcı olacak, ilaçları aratmayacak mutfağınızda bulunan şifa kaynaklarını öğrenmek ister misiniz?

Soğuk algınlığına ilaç olacak doğal şifa kaynakları

Mutfağınızda bulunan bazı yiyeceklerin soğuk algınlığı ve grip gibi hastalıklar için ilaçları aratmayacağını biliyor muydunuz? Bu yiyecekleri tüketerek daha sağlıklı bir kış geçirebilirsiniz. İşte mucizevî yiyecekler…

Haberin Devamı

Sarımsak

Sarımsak, antiviral etkisi ile uzun zamandır biliniyor. Yapılan yeni araştırmalara göre, sarımsağın soğuk algınlığı ve grip hastası için ortak bir problem olan bronşitlere karşı savaştığını ortaya çıkardı. Çorba, güveç, sulu ve ana yemeklerinize sarımsak ekleyerek sarımsağın antiviral etkisinden yararlanabilirsiniz.

Yeşil çay

Yeşil çayda bulunan theaflavin olarak bilinen bir bileşik antiviral etkiye sahip olduğundan dolayı H1N1 grip virüsüne karşı korunmaya yardımcı oluyor. Grip virüsünden korunmak için gün içinde 1-2 fincan yeşil çayda için, içerisine limon ekleyebilirsiniz.

Zencefil

Taze zencefilin antiviral etkisi olduğu biliyoruz. Bundan faydalanabilmek için 2 tane taze zencefilli dilimleyin ve orta boy bir tencerede suyla en az 45 dakika kaynatın. Her gün 3 fincan içeceğiniz zencefil suyu sizi grip ve soğuk algınlığından koruyacak.

Haberin Devamı

Limon

Limon, bağışıklık kazandıran C vitamini için mükemmel bir kaynak. Burun tıkanıklıklarıyla uğraşıyorsanız sinüslerinizi temizlemenize yardımcı olması için bir bardak sıcak suya limon ekleyerek içebilirsiniz.

Yazarlar