Sağlıklı Beslenme Soğuk algınlığına limon ve soğan

Soğuk algınlığına limon ve soğan

24.10.2011 - 11:10 | Son Güncellenme:

Kış mevsimi geldi. Kışın her yanı beyaza boyayan güzelliğinin yanı sıra sık sık kapımızı çalan hastalıklar da hayatımızın bir gerçeği.

Soğuk algınlığına limon ve soğan

Soğuk algınlığına limon ve soğan
Soğuk algınlığı aşikar olduğumuz bir sağlık sorunudur. Yakalandığımızda göz ardı etmek yerine en kısa sürede tedavi edilmesini sağlamamız gerekir. Aksi takdirde soğuk algınlığı zatürre gibi daha ciddi sorunlara davetiye çıkarabilir.Bir Uruguay tarifi olan limon ve soğan karışımı soğuk algınlığına karşı etkisiyle bilinir.

Soğan kalp rahatsızlıkları, diyabet, kemik erimesi ve daha pek çok hastalığın tedavisinde kullanılır. Antikanser, antikolesterol ve antioksidan etkileriyle de bilinir. İçeriğindeki vitamin ve mineraller sayılamayacak faydaya sahiptir. Ancak soğanı pişmeden yemek her zaman mümkün değildir. Kötü kokusu nedeniyle pek sık tüketilemeyen bu sebze için ilaç etkisinde bir tarif de bulunur:

1 soğan ve yarım limonu alın. Soğanı doğrayın ve sıkılmış limon suyunu soğanın üzerine dökün. Karıştırın ve bu karışımı 30 dakika bekletin. Dilerseniz üzerine kara biber de dökebilirsiniz.

Soğanın kokusu ve keskin tadı limon suyu tarafından nötrleştirilir. Tadı ve kokusu değişse de sağlığa faydaları aynı şekilde korunur. Ayrıca C vitamini açısından zengin olan limon da soğuk algınlığına iyi gelir. Hazırlayacağınız bu salata etin ve balığın yanında tüketilebilir.

Yazarlar