Yaşam Soğuk, lodosla gidecek

Soğuk, lodosla gidecek

26.01.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

Marmara Bölgesi perşembeden itibaren ılık ve yağışlı havanın etkisine giriyor. Cuma günü sıcaklık 10 dereceye kadar çıkacak

Soğuk, lodosla gidecek

Yoğun kar yağışı, şiddetli soğuk, fırtına ve sağanak yağış, yurt genelinde hayatı adeta felç etti. Kar yağışı nedeniyle kapanan binlerce köy yolunun açılması için çalışmalar aralıksız sürerken, Meteoroloji, Ege ve Akdeniz bölgelerinde zirai don uyarısında bulundu.
Son yılların en soğuk kışlarından birini yaşayan Marmara bölgesi ise perşembe gününden itibaren etkili olacak lodosla ısınacak. Hava sıcaklığının eksi 8 dereceye düştüğü İstanbul’da teknesinde yaşayan bir balıkçı donarak can verdi.
Bu kez de yağmurlu havanın etkili olacağını kaydeden Balıkesir Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri, “Perşembe günü Akdeniz üzerinden gelecek, bugünlere göre ılık havanın etkisi altına girilecek. Cuma günü sıcaklığının 10 dereceye kadar ulaşması bekleniyor. Perşembe günü başlayacak sağanak yağışların pazar gününe kadar süreceği tahmin ediliyor” dediler.
Bu arada İstanbul’da etkili olan kar yağışı nedeniyle Boğaziçi, Beykent, Maltepe ve Okan üniversitelerinde eğitime bir gün ara verildi. Marmara Üniversitesi’nde de bugün ve çarşamba günü eğitime ara verileceği duyuruldu.
Yurt genelinde dün yaşanan gelişmeler ise özetle şöyle:
-EDİRNE: Kar kalınlığının 14 santimetre olduğu kentte sıcaklık -12 dereceye düşerken, Tunca nehrinde buzlanma etkisini daha da artırdı.
- KIRKLARELİ: Sıcaklığının eksi 11 dereceye düşerken, Kayalı baraj gölü yer yer buz tuttu. Şeytan deresinin buz tutmasını şaşkınlıkla karşılayan vatandaşlar, daha önce böyle bir olay yaşanmadığını kaydetti.

İzmit’te donarak ölüm
- KOCAELİ: İzmit Tepecik Mahallesi Eskihamam Sokak Tunalı Pasajı’nda Ziya Tunalı’dan (69) haber alamayan esnaf, polise haber verdi. Barındığı dükkânı kontrol eden polis, donarak öldüğü tahmin edilen Tunalı’nın cesedini buldu.
- AYDIN: Söke’de Büyük Menderes nehrinin taşmasıyla Söke-Bağarası karayolu ile tarım arazileri sular altında kaldı.
- SİVAS: Köy yollarını açmak için yola çıkan ve bir daha kendisinden haber alınamayan greyder operatörü Sadullah Bozyol, Kamış köyü yaylasındaki bir evde bulundu. Soba yakarak geceyi geçiren Bozyol’un arkadaşlarıyla birlikte yol açma çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi.
- KAYSERİ: Nijerya, Çat, Gana, Kamerun, Tayland ve Endonezya gibi ülkelerden gelip Mustafa Germirli Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde eğitim gören öğrenciler, ilk kez kar gördü.

600 kişi sobadan zehirlendi, 3’ü öldü
Gaziantep, Eskişehir, Konya, Kayseri, Sivas ve Kayseri, Bolu ve Afyonkarahisar’da toplam 600 kişi sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek hastaneye kaldırıldı. Bolu’da Aysel Karakaya (45) ile 2 yaşındaki torunu Kardelen Kalpaklı hayatını kaybederken, kızı Melike Kalpaklı tedavi altına alındı.
Afyonkarahisar’da sobadan zehirlenen Kocatepe Üniversitesi Ahmet Necdet Sezer Araştırma ve Uygulama Hastanesi güvenlik görevlisi Abdullah Varol (40) da öldü.

Yazarlar