Aile Sömestr tatilinde çocuklar yıldızlara kavuşacak!

Sömestr tatilinde çocuklar yıldızlara kavuşacak!

19.01.2012 - 09:32 | Son Güncellenme:

P&G’nin Darüşşafaka ile birlikte yürüttüğü “Hayalden Gerçeğe” Projesi, çocukları sömestr tatilinde de hayalleri ile buluşturmaya devam ediyor.

Sömestr tatilinde çocuklar yıldızlara kavuşacak

2010’da açılan ve 2 yılda Türkiye’den ve yurtdışından 15 binden fazla öğrenciyi ağırlayan “Hayalden Gerçeğe Fatin Gökmen Planetaryumu”nun ardından, şimdi de “Hayalden Gerçeğe Fatin Gökmen Gözlemevi” çocuklara gökyüzünü keşfetme imkânı sunuyor.

Haberin Devamı

Türkiye’nin geleceği olan çocukların sanattan spora, bilimden kültüre farklı dallarda içlerindeki potansiyeli ortaya çıkarması amacıyla hayata geçirilen “Hayalden Gerçeğe” projesi, çocuklara tatil dönemlerinde de keyifli ve ilham verici seçenekler sunuyor. Procter & Gamble (P&G) ve Darüşşafaka iş birliği ile hayata geçirilen “Hayalden Gerçeğe” projesi kapsamında 2 yıl önce açılan “Hayalden Gerçeğe Fatin Gökmen Planetaryumu” ve 17 Ocak 2012’de hizmete sunulan “Hayalden Gerçeğe Fatin Gökmen Gözlemevi” sömestr tatilinde de çocukları ücretsiz olarak gökyüzünü keşfetmeye davet ediyor.

Hayalden Gerçeğe Fatin Gökmen Planetaryumu’nda planetaryum gösterisi de izleniyor
2 yılda 15 binden fazla öğrenciyi ağırlayan “Hayalden Gerçeğe Fatin Gökmen Planetaryumu” uzay ve gökyüzü hakkında öğrencileri bir astronom eşliğinde bilgilendiriyor. Darüşşafaka Eğitim Kurumları’nın Maslak tesislerinde kurulan ve İstanbul’daki ilk sabit kubbeli dijital planetaryum; çocukları bilim ve gökyüzü ile yakınlaştırmak ve bilgilendirmek üzere tasarlandı. 36 kişilik izleme kapasitesine sahip planetaryumun 7 metre çapındaki küresel odasında çocuklar, gökyüzünün gizemli dünyasını keşfediyor. “Hayalden Gerçeğe Fatin Gökmen Planetaryumu”nda gökyüzü keşfinin yanı sıra birbirinden ilginç planetaryum gösterileri de sunuluyor. Planetaryumu ziyaret edenler Yıldızlar, Moleküleryum, Kara Delikler, Astronot ve Biz Astronomuz gösterilerini Türkçe ve İngilizce seçenekleriyle izleme olanağı da buluyor.

Haberin Devamı

“Hayalden Gerçeğe Fatin Gökmen Gözlemevi”nde gündüz de gözlem yapılabiliyor
Geçtiğimiz günlerde hizmete açılan ve Darüşşafaka Eğitim Kurumları’nın Maslak tesislerinde yer alan “Hayalden Gerçeğe Fatin Gökmen Gözlemevi” ise 3 metre çapındaki kubbesiyle 24 öğrencinin aynı anda gözlem yapmasına imkân sağlamaktadır. Gözlemevinin 14 inçlik Meade LX 200 GPS-AGF teleskopu, 140 bin gökcismine ait bilgileri içermekte ve otomatik olarak bu cisimlere yönlenebilmektedir. Gözlemevinde gezegenler, yıldızlar ve derin uzay cisimlerinin yanı sıra güneş filtresi sayesinde güneş gözlemleri de yapılabiliyor.

Haberin Devamı

Öğrencilerin ücretsiz olarak ziyaret edebilecekleri Hayalden Gerçeğe Fatin Gökmen Planetaryumu ve Hayalden Gerçeğe Fatin Gökmen Gözlemevi, sömestr tatili boyunca Cuma hariç her gün saat 13:00 – 18:30 saatleri arasında açık olacak. Ziyaret etmek isteyenler 0 212 286 22 00-181 numaralı telefona gün ve saat bilgilerini ileterek randevu alabilirler.

Yazarlar