Yaşam Son klip acı bitti

Son klip acı bitti

19.12.2010 - 01:52 | Son Güncellenme:

Klip çekeceği Haydarpaşa Garı yanınca, Alsancak Garı’na gitmişti ünlü yönetmen Yehya Saade. Çekim için inceleme yapan genç yönetmen, çıktığı lokomotifin üzerinden geçen yüksek gerilim hattındaki 25 bin voltluk elektrik akımına kapıldı

Son klip acı bitti

Lübnanlı yönetmen Yehya Saade (35), İzmir Alsancak Garı’nda klip çekim için inceleme yaparken çıktığı buharlı lokomotifin üzerinden geçen yüksek gerilim hattındaki 25 bin voltluk elektrik akıma kapılarak yaşamını yitirdi.
Arap ülkelerinin ünlü şarkıcılarına çektiği video kliplerle adını duyuran Yehya Saade (35), grubuyla tanınan Lübnanlı şarkıcı Maya Diab’ın ilk solo albümüne klip çekmek amacıyla İstanbul’u seçmişti aslında... Ancak çekim için mekân olarak belirlenen Haydarpaşa Garı yanınca, ünlü yönetmen de yeni bir yer aramaya başladı.
Klipte buharlı lokomotif kullanmak isteyen Saade, İzmir Alsancak Garı’nda karar kıldı. Önceki gün 10 kişilik ekiple birlikte İzmir’e gelen Saade, çekim öncesi inceleme yapmak için yardımcılarıyla birlikte Alsancak Garı’na gitti.
‘Değmedi ama akıma kapıldı’
3 nolu peronda sergilenen, Atatürk’ün kullandığı vagonun da bağlı olduğu buharlı lokomotifi beğenen Saade, çekim açısını belirlemek için lokomotifin üzerine çıktı. Yardımcılarının dikkatli olması için uyardığı yönetmen, lokomotifin üzerinde bir anda ayağa kalkınca, yüksek gerilim hattındaki 25 bin voltluk elektrik akımına kapıldı. Ağır yaralanan Saade, kaldırıldığı Alsancak Devlet Hastanesi’nde tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Saade’nin hatta değmemesine rağmen akıma kapıldığı belirtildi.
Genç yönetmenin ölümünün ardından çekip ekibi şoka girerken, Diab’ın sinir krizi geçirdiği öğrenildi. 20 klip çektiği belirtilen yönetmenin cenazesinin, pazartesi günü Lübnan’a gönderileceği bildirildi.

Haberin Devamı

O AN KAMERAYA BÖYLE YANSIDI:


Video'yu izleyemiyorsanız tıklayın

‘Hattı biliyordu’Yehya Saade’nin lokomotifin üzerindeki yüksek gerilim hattını bildiği ve çalışma arkadaşlarını uyardığı belirtildi. Çekim ekibinde görev alanlar, “Saade çekimler için akımın kesilmesini gerektiğini söyledi. Bunun için de görevlileri bekliyordu. Ancak buna rağmen bir anlık dalgınlıkla lokomotife tırmandı” dedi.
Gar yetkilileri ise ekibin kendileriyle görüşmeden tehlikeli alana girdikleri için olayın meydana geldiğini belirtti. Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) İzmir Şube Başkanı Sedat Gülşen de yüksek gerilimlerde temas olmasa bile akımın belli bir mesafeden atlayabileceğini belirterek “Yüksek gerilim hattıyla en az 1.5-2 metre mesafe olmalı” diye konuştu.

Haberin Devamı

Son klip acı bitti

Maya Diab

Gitmeyelim dedi, dinlemediLübnanlı şarkıcı Maya Diab, Saade’nin çok yakın arkadaşı olduğunu belirterek, “Onu 15 yıldır tanıyordum. Birlikte çok sayıda projede yer aldık. Ön çalışmaları üç aydır süren klibin çekimleri tren garında yapılacaktı. Yahya hemen ’Türkiye’ dedi. Çalışmaları yoğunlaştırdığımız sırada Haydarpaşa yandı. Yahya’ya bunun bir işaret olduğunu ve vazgeçmemiz gerektiğini söyledim, beni dinlemedi. Daha sonra İzmir’i önerdi. Ben gelmek istemedim, ama o çok ısrar etti. Çok üzgünüz” dedi. Diab, Saade’nin istediği klibi, kardeşinin desteğiyle Lübnan’da çekeceğini ve klipte Saade’nin imzasının yer alacağını söyledi.

Son klip acı bitti

Saade, Arap ülkelerinde tanınan bir yönetmendi.

Son klip acı bitti



Kardeşi yıkıldı
Yönetmenin kardeşi İman Saade ise “Bir anlık dalgınlığına mı geldi, ne oldu asla öğrenemeyeceğiz, çünkü hepimizi elektrik konusunda uyardı. Çekim yaparken elektriği kestirecektik, sonra kendi akıma kapıldı” diye konuştu.
İZMİR AA

Yazarlar