Stil Sonbahar-Kış 2012 Defileleri vol.1

Sonbahar-Kış 2012 Defileleri vol.1

04.09.2012 - 00:00 | Son Güncellenme:

Cazibenin, maskülen kesimli enfes takımlarında dahi tavan yaptığı; göz kamaştıran renklerin, en iddialı kesimlerin ve net hatlı geniş paltoların bir araya geldiği risksever harika bir kış sezonu başlamak üzere. Sınırları zorlayan formları kadar modern görünümü elden bırakmayan koleksiyonlarda, sevgilinizin gardırobundan da giyinmenize olanak sağlanıyor. O halde yeni sezon hakkında detaylı bilgi almak için markaların 2012 Sonbahar-Kış koleksiyonlarını incelemeye başlayalım.

Sonbahar-Kış 2012 Defileleri vol.1

Balmain

Haberin Devamı

Fransızların imrenilecek şıklığının kanını taşıyan Oliver Rousteing, 2012 Sonbahar-Kış sezonunda da o eşsiz tasarımlarıyla Balmain'i tekrar uykusundan kaldırıyor. Alışkın olduğumuz dar kalıpların yanı sıra geniş formları tercih eden tasarımcı, Elizabeth Taylor'un büyüleyici incilerinden ve Feberge yumurtalarından ilham alarak, kadınlara paha biliçilemez bir koleksiyon armağan ediyor. Zengin mataryellerin kullanıldığı koleksiyondaki kristal kaplamalar, kadife pantolonlar, kapitone 'biker' ceket ve deri etekler, öne çıkan tasarımlar oluyor. Giyildiğinde insana özgüven verecek dik ve köşeli omuz yapısı, Balmain kadınının özellikleri olmayı sürdürüyor.

Sonbahar-Kış 2012 Defileleri vol.1

Chloe

Kışa dinlenerek giren Clare Waight Keller, gözü yormayan pastel tonlardan pudra pembesi, şeftali, fildişi ve bej renklerini seçerek koleksiyonu oluşturuyor. İlham verici kesimlerin bir araya geldiği tasarımlardaki bordo, pastel paletine canlılık getirerek giysilerin gücünü yükseltiyor. Eteklerle ve pantolonlarla kombinlenen süveterler ve trikolar, sofistike bir görünüm sağladığı kadar spor şıklığı da yakalıyor. 'Oversize' dediğimiz geniş kalıpların dikkat çektiği koleksiyonda kapitone ceketler, gupür ipek etekler, kapişonlu parkalar ve mantolar, rahatlığın kilit noktalarını oluşturuyorlar.

Haberin Devamı

Sonbahar-Kış 2012 Defileleri vol.1

Givenchy

2012 Sonbahar-Kış sezonunun derinin hakimiyetine bırakan Ricardo Tisci, müthiş feminen silüetler yaratırken, tay ve vizon kürküne de yer veriyor. Diz boyundaki deri çizmeler ve dirseklere kadar uzanan eldivenler, Paris'i karadulun ağına düşürüyor. Eril-dişil karışımı bir oyuna sürüklendiğimiz koleksiyon, güçlü terzilik detaylarıyla kaplanıyor. Volumlu deri eteklerin, binici ceketlerin ve pantolonların siyaha boyandığı koleksiyonda, doğal kahverengiye ve kırmızıya bürünmüş detaylar 'patchwork'un izleri oluyor. Büyük bir titizlilikle oluşturulan koleksiyonun derin kollu parçaları, dramatik bir hikayenin kalıntıları oluyor.

Sonbahar-Kış 2012 Defileleri vol.1

Isabel Marant

Sezonun öne çıkan canlı renklerinden bordoyu, 2012 Sonbahar-Kış koleksiyonunda bolca yer vererek, içimizdeki çocuksu kızı uyandırıyor. Kovboy tarzının hit parçaları arasında yer alan volanlı eteklere, şeffaf ve narin olan dantel bluzlar eşlik ediyor. Skinny jeanleri süsleyen çiçek işlemeler her ne kadar kırılgan olsa da, büyük boy blazer ceketler net duruşu temsil ediyor. Feminen dokuların yoğun hissedildiği koleksiyonda, ince kemerler ve ince topuklular dikkat çeken aksesuarlar oluyor. Lacivert rengine bürünen skinny pantolonların yanı sıra yerinde duramayan fırfırlı etekler, flörtöz selamını veriyor.

Haberin Devamı

Sonbahar-Kış 2012 Defileleri vol.1

Lanvin

Eğlenceli olduğu kadar şaşaalı renk paletinin, dokuların ve kesimlerin büyük ustalıkla hayata geçirildiği 2012 Sonbahar-Kış koleksiyonu, görkemiyle bizleri büyülüyor. Işıltılı bir sahneye çevrilen kreasyonda peplumla espirili bir deyimle oynayan Alber Elbaz, kum saati beli hacimli eteklerle vurguluyor. Işıltılı mücevhelerin kol gezdiği elbiseler, sahte zümrütün, safirin ve granatın çılgın partisine ev sahipliği yapıyor. Modanın şık ekitelerinden Lanvin, renklerin canlı yansımalarıyla sonbaharın gri günlerinde göz kamaştırıcı silüetleri ortaya çıkarıyor. Omuz hizasında ve omurga kısmında bırakılan volanlar, elbiselerin coşkulu detayları oluyor.

Haberin Devamı

Sonbahar-Kış 2012 Defileleri vol.1

Yazarlar