Yaşam Soyguncu eylemlerini not tutmuş

Soyguncu eylemlerini not tutmuş

12.01.2011 - 02:05 | Son Güncellenme:

Küçükçekmece’de bir PTT şubesini soymaya çalışırken yakalanan Gökhan Özdemir’in evinde, bacanın içine gizlenmiş ve yaptığı eylemleri yazdığı not kâğıtları bulundu

Soyguncu eylemlerini not tutmuş

İstanbul’da birbiri ardına meydana gelen banka ve PTT şubesi soygunları üzerine operasyon başlatan polis, ilk ipucunu soyguncunun bir inşaata bıraktığı montla yakaladı. Bu montun fotoğrafları tüm ekiplere dağıtıldı.
Sonunda bir büfe çalışanı montu tanıyarak kullanan kişinin eşkâlini polise verdi. Bölgede pusu atan güven timlerine bağlı ekipler, PTT Fatih Şubesi önünde durumundan şüphelendikleri eşkale uygun bir kişiyi takibe aldı. Bu kişi başına cebinden çıkardığı kar maskesini takarak PTT şubesine girdiği sırada kıskıvrak yakalandı.
Üzerinde yapılan aramada ise içinde 9 mm çapında 6 adet kuru sıkı mermi bulunan bir tabanca ele geçirildi. Asayiş Şube’ye getirilen Gökhan Özdemir ilk sorgusunda PTT şubesini soymaya çalıştığını itiraf etti.

Bacada ‘şok’ belgeler
Bir belediyede sözleşmeli çöpçü olarak çalışan ve geçtiğimiz aralık ayında işten çıkarılan Özdemir’in evinde arama yapan dedektifler bacanın içine gizlenmiş ‘şok’ belgeler ele geçirdi. Belgelerde Özdemir’in gasp ettiği yerlerle ilgili not tuttuğu belirlendi.
Özdemir’in soygun yaptığı yerlerin adını, aldığı paraları yazdığı, ayrıca bu paraları nasıl harcadığını, kime ne kadar para verdiğini düzenli olarak not tuttuğu belirlendi.

5 eylemi daha varmış
Gasp Büro Amirliği’nde yapılan sorgusunda suçlarını itiraf eden Gökhan Özdemir’in 16 Aralık 2010’da Küçükçekmece Bedaş’tan 2.660 liranın gasp edilmesi, 24 Aralık 2010’da saat 12.00’de Bağcılar PTT Şubesi’nden 9.620 lira gasp edilmesi, 28 Aralık 2010’da Küçükçekmece PTT Şubesi’nden 15.800 lira gasp edilmesi, 4 Ocak 2010’da Küçükçekmece bir banka şubesinden 24.800 lira gasp edilmesi ve 7 Ocak 2010’da Bağcılar’da bir banka şubesini soymaya teşebbüs edilmesi olaylarını gerçekleştirdiği belirlendi.

Yazarlar