7 adımda oturuşunu yenile!

Oturuşunuzu yenilemek ve omurganızı sağlıklı bir konuma getirmek için izlemeniz gereken 7 adım…

Omuzlarının ve başının olması gereken yerde olduğundan emin olalım mı?
Bilgisayarda çalışırken arkadaşın yandan oturduğun koltuk dahil cep telefonu ile fotoğrafını çeksin

Bu şekilde mi görünüyor?

Eğer bu şekilde yaşamaya devam edersen başına ne gelir?

Ayak parmaklarını çok rahat görebilirsin, kollarını daha ileri uzatabilirsin ve gözlerini bilgisayara daha yakınlaştırabilirsin; hatta bunlar göreceli olarak iyidir. Sonuçta bedenimiz neyi çok yaparsa ona dönüşür, ancak araştırmalar göstermiştir ki bu duruş işini kolaylaştırsa bile bedenine zarar veriyor. Kısaca bakalım!

Omurgandaki kemikler bu duruş için dizayn edilmediğinden, birbirlerine daha da yaklaşıp omurlar arasındaki keseleri sıkıştırıp fıtık oluşturmaları muhtemel; bu tüm omurga vertabralarında oluşabilir, ancak en zayıf yeriniz fıtığa dönüşecektir, bu iyi haber çünkü daha ileri seviyede kemikler birbirlerine dokunup bir tür kemik hastalığı olan artrit oluşturabilir.

Duruş bozukluklarına ve vücudun dik durmasına yardımcı korse çeşitleri ile omurganızı koruyun! Dik Duruş Korseleri için Tıklayınız…


Eğer bunlar dikkatini çekmediyse sandalyeden kalktığında aynı durmaya ve yaşamaya devam edersin ve sorunu iki katına çıkartırsın. Omuzlarının başına gelenler de bundan farklı değiller, bence bu duruşun ile ilgili bir kez daha düşün ve arkadaşından duruşun hakkında öneriler almayı dene ya da bilgisayarına hatırlatmalar yapıştır.

Ancak sırt ve boyun kasların yeteri kadar güç üretiyor ve farkındalığın gelişmiş ise
bu duruşu sağlayabilirsin…

Haberin Devamı

En önemli soru şu: bu duruşu kazanmayı istiyor musun? Eğer cevabın evetse okumaya devam et! Kendini bir robot gibi hayal edebilirsin; oturduğunda hissettiğin kemiklerin sana yardımcı olacaktır.


Resimde görüleceği gibi ağırlık merkezini dengelemelisin, omurganı kendi kavisine getirip omuzlarını geriye alarak bilgisayar ekranını göz hizana getirebilirsin.


1. Gün: sadece ekranını göz hizana yükselt
2. Gün: ayak tabanlarını yere tam olarak basılı hisset
3. Gün: oturma kemiklerini koltuğunda hisset
4. Gün: omurganı kendi kavisli haline getir
5. Gün: omuzlarını geriye ve aşağı çek
6. Gün: başını oturma kemiklerinin merkezine hizala
7. Gün: bunlar için bir hatırlatma koy

Haberin Devamı