Stil Stefanel'den doğal ve etnik dokunuşlar

Stefanel'den doğal ve etnik dokunuşlar

18.02.2011 - 16:26 | Son Güncellenme:

70’leri anımsatan ama detaylardaki doğal ve etnik dokunuşlarla yine fark yaratan 2011 İlkbahar-Yaz Koleksiyonuyla, tüm Stefanel tutkunlarını canlı, hareketli, ışıl ışıl bir yaz bekliyor.

Stefanelden doğal ve etnik dokunuşlar

Stefanel’in 2011 İlkbahar-Yaz Koleksiyonu’nda yer alan ve 70’lerden günümüze gelen modellerde, detaylar ve kaplamalar spor, üniforma ve iş kıyafetlerinden ilham alıyor.

Haberin Devamı

Koleksiyonun gözdelerinden tek parçalar ise detayda son derece zengin. Örneğin; deri bağıcık, “couture” bitişler, tığ işlemesi (kroşet) ve materyallerin karışımı dikkat çekiyor.

Stefanel kadını enteresan bir görüntü elde etmek istediğinde, koleksiyondaki parçalar ile modern karışımlar yapabilir. Çok kısa etekler akıcı tişörtlerle veya hafif trikolarla bütünlenerek ya da dar pantolonlar kısa üstlerle tamamlanarak çekici bir görünüm yaratılabiliyor. Birbiriyle örtüşen parçalar aynı renkte veya aynı rengin nüansında kullanılabiliyor. Çocuksu ve romantik dantellerin combat (savaşçı) pantolonlarla kombinlenmesi ise sert görüntünün altındaki duygusallığı yansıtıyor.

Zıtlıkların her zaman dengelenmesi gerektiğine inanan Stefanel, bunu ciddi elbiseleri, lazer kesimlerle sonlandırarak veya ipek karışımı yapılandırılmış şekillerle sunarak yapıyor.

Haberin Devamı

Koleksiyonun renkleri ise nötr. Yeni sezon için hazırlanan tüm parçalar, ilkbahar -yazın ruhuna uygun, açık renge sahip yumuşak ve doğal tonlarda. Çok şık bir sunum için bejin tüm renk aralığı ve ana renk olan beyaz yoğun olarak kullanılıyor. Bununla beraber temel renkler siyah ve beyaz ile; haki kırmızı ve turuncu eşleştirilerek çarpıcı kombinler oluşturuluyor. Canlılığın, heyecanın ve hareketliliğin simgesi sarı, kırmızı, fuşya ve turuncu gibi yaz tonlarının dokunuşu etnik ve çiçek motifleriyle karıştırılıyor. Koleksiyonda denizi, gökyüzünü, özgürlüğü çağrıştıran mavi önem kazanıyor ve soluk, rengi atmış ve kumaşın düğümler atılarak boyanmış hali ile sunuluyor.

Her Stefanel koleksiyonunda olduğu gibi yine materyaller büyük bir araştırma ve kalite ile karakterize edilmiş. Tasarımlarda doğal kumaşlar, pamuk, kanvas ve keten ağırlıkta. El yapımı özellikler ile sunulan kumaşlarda doğal kesim ve tığ işi öne çıkıyor. Pamuk, temel ve doğal boyalarla renklendirilmiş, aynı zamanda ipek, keten yumuşak öğelerin, rahat ve benzerliğin üretimini sağlıyor.

Aksesuar ve takılar ise farklı tarzlarda yaratılan görünümlerin en önemli ve şık tamamlayıcısı olarak karşımıza çıkıyor. İlkbahar-Yaz 2011 Koleksiyonu’nda çantalar büyük ebatlarda karakterize edilmiş. Modern ayakkabılarda, etnik detaylı çok yüksek topuklar veya tamamen düz flip-flop’lar göze çarpıyor. Bijuteri ise daha fazla renk vermek ve kişisel görüntü kazandırmak adına, materyallerin karışımı ile farklılaşıyor.

Haberin Devamı

Şehirli Stefanel kadını, ister asi ister romantik ister çocuksu ister çekici bir görünüm sergilesin, bu yaz yine kendi tarzını yaratarak tüm dikkatleri üzerine çekecek.

Yazarlar