Yaşam Su tasarrufunu dünyaya anlattılar

Su tasarrufunu dünyaya anlattılar

20.04.2008 - 00:26 | Son Güncellenme:

Vehbi Koç Vakfı Lisesi öğrencileri Çin’de “Küresel Sorunlar İçin Çözüm Konferansı”nda, damla sulamanın önemine dikkat çektiler

Su tasarrufunu dünyaya anlattılar

Çin’de düzenlenen “Küresel Sorunlar İçin Çözüm Konferansı”na katılan Vehbi Koç Vakfı Lisesi öğrencileri, “Earth’s Hope - Dünyanın Umudu” temasında, su kıtlığına yönelik çözüm önerileri sundu.
Türkiye’den katılan tek okul olan Vehbi Koç Vakfı Lisesi’nin Uluslararası Bakalorya CAS Koordinatörü Sündüs Cebecioğlu, “Damla sulamanın önemine dikkat çekerek dünyanın umudu olduk” dedi.
Cebecioğlu, konferans duyurularını internette gördüğünde, liseye başladığından bu yana su kaybının azaltılmasına yönelik projeler geliştiren, özellikle de damla sulama yöntemine yönelik çalışmalar yapan 11’inci sınıf öğrencisi Dicle Yalçın’a haber verdi.
6 arkadaşıyla bir ekip kuran Yalçın, 4 - 6 Nisan tarihlerinde Pekin’de düzenlenecek konferansa katılabilmek için, kasımdan marta kadar su kıtlığına yönelik araştırmalar yaptı. Konferansta 1 saatlik sunum yapmaları istendi. 

Rischard da katıldı
Hazırlıklarını Cebecioğlu ile birlikte yapan ve Pekin’de Türkiye’yi başarıyla temsil eden ekip, su kıtlığına karşı lise öğrencileri arasında ciddi tartışmalar yaratmayı başardı. Konferansa “High-Noon-20 Küresel Çözüme 20?Yılda Çözüm” kitabının yazarı Jean François Rischard da katıldı.

Yazarlar