Editörün Seçtikleri Sultan, Evren’e RAKİP

Sultan, Evren’e RAKİP

29.03.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Sultan, Evren’e RAKİP

Sultan, Evren’e RAKİP


"Resim konusundaki yeteneğim doğuştan" diyen Türkan Şoray atölyeye gidip ders alıyor


       Türkan Şoray, her yaptığı resimle olay yaratan eski Cumhurbaşkanı Kenan Evren’e rakip olacak! Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ünsal Oskay’ın tv8’deki "İşte İnsan" programına konuk olan ünlü sanatçı, resim yapma konusunda müthiş yetenekli olduğunu açıkladı. Şoray, Oskay’ın bu akşam ekrana gelecek programında, resim yapma merakıyla ilgili duygularını şöyle dile getirdi:
       "15 yaşında, henüz okula giderken, anneannem benim ders çalıştığımı zannederdi. Bense ders çalışır gibi yapar resim çizerdim.
       Bu yeteneğim bugün de devam ediyor. Tamamen içgüdüsel bir şey. Ressam Orhan Taylan’ın atölyesine devam ettim. Ancak dizi çalışmaları yüzünden şu sıra pek vakit bulamıyorum. Ancak boş vakit buldukça kadınların dünyasını anlatan kitapları okuyorum ve resim yapıyorum."
       Üç yıldır film çalışmalarına ara verdiğini belirten Türkan Sultan, bunun nedenini şöyle açıkladı:
       "Senaryo yazmayı çok isterdim ancak yazamıyorum. Birkaç yıldır film yapmamamın nedeni de bu. Beni heyecanlandıracak senaryo bulamıyorum. Buna çok üzülüyorum. Üzüntüden hasta oluyorum. Bizde; oyuncu, yönetmen ve teknik imkanlar var. Ama ilginç senaryolar yazan yok. Bu ekipleri oluşturmak lazım. Ben o ekibi kuramadım. "
       Şoray, Oskay’ın, "Hayatınızdaki en güzel şey nedir?" sorusuna ise şu yanıtı verdi:
       "Tabii ki Yağmur. O, benim en mükemmel eserim, hayatımdaki en büyük güzellik. Onun gözüyle dünyaya bakıyorum. Onunla neşeleniyor, onunla gençleşiyorum. Ona güzel yemekler yapmak hoşuma gidiyor."
       Türkan Şoray, kızının kendisini hiç üzmediğini ve çok iyi, çok başarılı bir öğrenci olduğunu söyledi.


Yazarlar