Yaşam Sunta fabrikası 2 gündür yanıyor

Sunta fabrikası 2 gündür yanıyor

19.07.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

Fabrikada önceki akşam başlayan yangın kontrol altına alınamadı. 65 bin tomruk yandı, alevler çevreye de sıçradı. Olayda bir itfaiye görevlisi yaralandı

Sunta fabrikası 2 gündür yanıyor

Kocaeli’nin Gebze ilçesindeki Tever Sunta Fabrikası’nda önceki gün 16.00 sıralarında başlayan yangın, havadan ve karadan müdahaleye karşın devam ediyor. Fabrikanın bahçesindeki 65 bin ton tomruğun yandığı yangın dün öğle saatlerinde, yanındaki Mauser Varil Fabrikası’na da sıçradı. Söndürme çalışmaları sırasında merdiven kayması sonucu bir itfaiye görevlisinin ayak parmakları koptu. Gebze’nin İstasyon Mahallesi’nde, D-100 karayolu kenarında kurulu Tever Sunta Fabrikası’nda dün akşam başlayan yangına havadan helikopterle de müdahale edildi. Yangın, sunta imalatında hammadde olarak kullanılan, fabrika bahçesindeki 500 tonluk tomruk ve ağaç istifinde başladı. Üretim ünitesinde bacadan sıçrayan kıvılcımın neden olduğu öne sürülen yangın kontrol altına alınamadı.

Demiryolunda kablolar eridi
Kocaeli Valisi Ercan Topaca’nın da yerinden izlediği yangını söndürme çalışmaları sırasında İstanbul ve Sakarya’dan gelen takviyelerle müdahale eden arazöz sayısı 30’u geçti. İtfaiye ekipleri, 7 kilometrelik hortumla denizden su çekerek alevleri durdurmaya çalıştı.
Dün öğleye doğru yeniden genişleyen alevler bu kez Mauser Varil Fabrikası’na sıçradı. İtfaiye ekipleri, alevlerin tüm fabrikayı sarmasını engelledi.
Söndürme çalışmaları sırasında Maltepe İtfaiye Grup Amirliği’nde görevli İbrahim Saruhan, ayağını itfaiye aracından uzatılan merdivene sıkıştırması sonucu yaralandı. Saruhan’ın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Yangın nedeniyle bölgenın elektrik ve doğalgazı kesildi, çevredeki evler boşaltıldı. Demiryolunda kablolar ve raylarda soğutma çalışması yapılırken tren seferleri de aksadı. Fabrikaya yaklaşık 50 metre uzaklıktaki demiryolundaki elektrik kablolarının eridiği, TCDD ekiplerince demiryolunca incelemelerin yapılacağı öğrenildi.

Yazarlar