Güzellik Suyun sıcaklık derecesi güzelliği etkiliyor mu?

Suyun sıcaklık derecesi güzelliği etkiliyor mu?

19.07.2016 - 10:42 | Son Güncellenme:

Eskilerin hamam alışkanlığında bir bildikleri var mıydı yoksa ideal olan 10 dakikalık soğuk suyla yapılan duşlar mı? Su sıcaklığının güzelliğe etkisi nedir?

Suyun sıcaklık derecesi güzelliği etkiliyor mu

Güzelliğin temel şartı makyaj veya gösterişli kıyafetlerden önce bakımdan geliyor. En temel bakım ise temiz olmak, güzel kokmak, zinde hissetmek. Ama su sıcaklığı ile aynı temizlik dışında kalan güzellik ritünlerini destekleyebilirsiniz.

Haberin Devamı

Buz gibi soğuk su; yeni sürülmüş ojelerin hızlıca kurumasını sağlar. Ojeyi sürdükten birkaç dakika sonra parmaklarınızı buz gibi suya sokarsanız, oje kurutucuya ihtiyacınız kalmaz.

Serin su; yüzü yıkamak için idealdır. Böylece daha zinde hissedersiniz. Ayrıca serin su makyaj yapmadan önce ciltteki kırmızılıkların azalmasını sağlar.

Ilık su; duş almak ve saçları yıkamak için idealdir. Buharların çıktığı sıcacık bir duş çok iyi hissetiriyor evet ama uzun süre sıcak suya temas eden cilt ve saç derisindeki doğal yağlar soyulur ve bölgeyi kuru ve gergin yapar.

Sıcak su; tüyleri almak içindir. Sıcak su tüyleri yumuşatır ve alımını kolaylaştırır. Duşta epilasyon yapmayı tercih ediyorsanız sıcak su kullanın. Duşta kullanılan epilatörler ile tüylerinizden kurtulmak tercihiniz değil ise, öncedesinde biraz sıcak su ile tüylerinizi yumuşatıp sonrasında ağda veya epilatör uygulayabilirsiniz.

Haberin Devamı

PembeNar Özel

Yazarlar