Siz Özelsiniz

Dünyada, 2015 yılında 7,2 milyar insan yaşıyor. Birbirinden bağımsız ve farklı, tamamen bambaşka anılara ve hikayelere sahip 7,2 milyar insan.

Peki, sizi diğer insanlardan farklı kılan özellikleriniz nelerdir, bunların farkında mısınız? Bu dünyadaki yerinizi, özelliklerinizi ya da potansiyelinizin limitlerini hiç düşündünüz mü?

Gerçek şu ki, biz farkında olsak da olmasak da, hayatımızı buna göre yaşasak da yaşamasak da, hepimiz özeliz. Daha önce bu dünyaya sizin ya da benim gibi birisi gelmedi ve bundan sonra da gelmeyecek. Başka bir eşimiz yok.

Haberin Devamı

Eğer bizi biz yapan özelliklerimizin, potansiyelimizin farkında olmazsak içinde bulunduğumuz çevreye/sisteme nasıl katkı sağlayacağımızı da bilemediğimiz için üretemez, sadece tüketiriz. Oysa ki insana mutluluk veren, her sabah yeni bir güne başlarken yaşam enerjisini artıran en önemli faktörlerden bir tanesi üretebildiğini bilmektir. Çünkü insan üretebildiği zaman mutlu olur. Ürettikçe paylaşır, arkasından gelen nesillere bir şeyler bırakabildiğini bilir ve her şeyden önemlisi kendisini işe yarar, verimli hisseder.

Üretebilmenin en önemli etkenlerinden birisi ise öncellikle kendine odaklanmak ve güçlü yanlarının farkına varıp, neler yapabileceğini keşfetmektir.

Herkesin benzersiz yetenekleri vardır ve bu yetenekler ortaya çıkarılıpkullanılmaya başlandığında kişi kendine daha önceden hiç bakmadığı bir gözle bakarak kendini yeniden keşfeder. Kendini yeniden keşfetmek inancı kuvvetlendirir. İnanç kuvvetlendikçe de daha önceden var olan kuşkular ve korkular yavaş yavaş ortadan kaybolmaya mahkum olur. Bu sürecin sonunda artmaya başlayan özgüven ve cesaretimiz ile birlikte eyleme geçer, attığımız her adımda “yeni” kendimizi besleriz.

Siz, sizsiniz ve özelsiniz.

Gerçekten iyi bir şekilde yapabildiğiniz şeyler nelerdir? Sizi diğer insanlardan farklı kılan yetenekleriniz nelerdir? Bunlar, sadece ve sadece sizin kendinizle baş başa kaldığınızda cevaplayabileceğiniz sorular.

Peki, kendinizi kapalı kapıların ardında saklayacak mısınız, yoksa size özgü olan yeteneklerinizi ve özelliklerinizi keşfedip diğer insanlarla paylaşacak mısınız?

Haberin Devamı

Karar sizin.