Salon Taş duvarlarlar evinize bambaşka bir hava katacak!

Taş duvarlarlar evinize bambaşka bir hava katacak!

27.06.2016 - 11:58 | Son Güncellenme:

Eğer taş duvarların bir dış cephe özelliği olduğunu düşünüyorsanız tekrar düşünmenizi tavsiye ederiz çünkü son yılların en gözde iç mimari trendlerinden biri de evin içindeki yaşam alanlarında kullanılan dış cephe kaplaması görünümündeki taş duvar uygulamaları.

Taş duvarlarlar evinize bambaşka bir hava katacak

Bu şık trend hem evlere sıradışı ve ezber bozan bir görünüm ve tarz katıyor hem de geleneksel taş kullanımını modern ev dekorasyonlarıyla bir araya getirerek büyülü bir eklektik estetik anlayışı ortaya koyuyor. Eğer siz de evinizde bu trende yer vermek istiyorsanız ama tam olarak taş duvarları nasıl kullanacağınızı bilemiyorsanız merak etmeyin, sizin için en güzel iç mekan taş duvar örneklerini ve size ilham verebilecek tasarım ve modelleri derledik. Gelin birlikte değerlendirelim.

Haberin Devamı

Taş duvarlarlar evinize bambaşka bir hava katacak

Doğal kayalardan mükemmel bir tarz

(Addec Arquitectos / homify.com.tr)

Geleneksel tarz, doğal güzellik ve modern bir dekorasyon... Harika görünüyor değil mi? Çağdaş bir minimalizm anlayışına sahip olan bu şık evin iç mimarisinde kullanılan bu pürüzlü ve asimetrik dokulu taş duvar koridor ve merdiven alanı ile yemek odası arasında bölücü unsur olarak kullanılmış.

Taş duvarlarlar evinize bambaşka bir hava katacak

Maskülen bir estetik

(Kababie Arquitectos / homify.com.tr)

Multimedya odası olarak tasarlanmış olan bu oturma odasında ise konforlu oturma grubu ve televizyon dekorasyonun bel kemiğini oluştururken estetik açıdan en öne çıkan tasarım unsuru ise şüphesiz ki koltuk takımının ardındaki cephedeki taş duvar kaplaması. Pürüzsüz ve alacalı yapısıyla öne çıkan düzgün ve dekorasyonla uyumlu taş duvar kaplaması odaya maskülen bir estetik katıyor.

Haberin Devamı

Taş duvarlarlar evinize bambaşka bir hava katacak

Harika bir kış bahçesi

(Zaav Arquitetura / homify.com.tr)

Bu modern dekorasyonlu şık evin salonuna bağlı olan küçük avluya keyifli bir kış bahçesi oluşturulmuş ve bu kış bahçesinin baş rolünde de küçük dikdörtgen taşlarla geleneksel bir biçimde inşa edilmiş olan duvar yer alıyor. Bahçedeki bitkilendirme ile birlikte dışarı hissi veren ama aynı zamanda iç yaşam alanı özelliklerini de koruyan bu iç mimari tasarım da göz kamaştıran örneklerden biri.

Taş duvarlarlar evinize bambaşka bir hava katacak

Granit kaplamalı şömine ünitesi

(Kababie Arquitectos / homify.com.tr)

Bu çarpıcı taş duvar kullanımı ise adeta rüya gibi bir örnek teşkil ediyor! Çağdaş tasarımıyla göz kamaştıran modern şömine ünitesinin granit duvar kaplamaları hem karizmatik etkisiyle hem de mekânın geri kalanını domine eden sağlam stiliyle sıradışı bir tasarım yaratmayı başarıyor.

Taş duvarlarlar evinize bambaşka bir hava katacak

Çakıl taşları ile nehir gibi akıcı bir tasarım

(Kabaz / homify.com.tr)

Doğal çakıl taşlarından yapılan mozaik ve duvar kaplamaları son yıllarda farklı yaşam alanlarında en çok kullanılan iç mimari unsurlardan biri. Gerek mobilya ve aksesuar tercihleriyle, gerekse de ışıklandırma özellikleri ve doğal tarzıyla parmakla gösterilecek bir tasarım ve dizayna sahip olan bu yatak odasında kullanılan çakıl taşı duvar kaplaması da odanın bu muhteşem akıcı atmosferini tamamlayan son dokunuş niteliğinde.

Haberin Devamı

Taş duvarlarlar evinize bambaşka bir hava katacak

Rustik dokunuşlarla modern yaşam alanları

(Guido Anacker / homify.com.tr)

Rustik stilin modern tarzla buluşması çağdaş tasarımların en çok kullanılan ve aranan özelliklerinden biri haline geldi. Eski kır evlerinin geleneksel taş işçiliği son derece modern bir dekorasyonla birleştiğinde bu iki tarzın büyüleyici birlikteliğinin neden bu kadar trend olduğunu anlayabiliyoruz.

Taş duvarlarlar evinize bambaşka bir hava katacak

Lüks ve tarz bir arada

(Natursteinwerk / homify.com.tr)

Taş malzemenin kullanım biçimi yalnızca geleneksel tarz ve pürüzlü biçimler değil elbette. Endüstriyel tasarımlı pürüzsüz modern mermerler de yaşam alanlarında mükemmel bir lüks ve zenginlik tarzı yaratan malzemelerin başında geliyor.

Daha fazla resim ve seçenek için:

Yazarlar