Geri Dön

Taze fasulye konservesi tarifi

Taze fasulyeyi kış geldiğinde, en sağlıklı şekilde tüketebilmek için evde taze fasulye konservesi kurmak gerekir. İşte sizin için hazırladığımız pratik taze fasulye konservesi tarifi...

Taze fasulye konservesi tarifi
  • Çiğ
  • 6+ Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 10 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

4 kilogram taze fasulye
3 kilogram domates
4 tane kırmızı biber
1 kilo yeşil biber
2 su bardağı sıvı yağ
tuz

Taze Fasulye Konservesi Nasıl Yapılır?

Fasulyeleri yıkadıktan sonra kırın.

Kırmızı ve yeşil biberleri ise yemeklik doğrayın. Sıvı yağı biraz kızdırıp biberleri ve fasulyeyi kavurun.

Domateslerin kabuklarını soyup rendeleyin ve karışıma ekleyin.

Pişerken sona doğru 2 yemek kaşığı kadar tuz ekleyin.

Ocağın altını kapadıktan sonra kavanozları karışım ile doldurun.

Kavanozları ters çevirip bir örtü üzerinde soğuyana kadar bekletin ve güneş görmeyen bir yerde sonrasında kullanmak için muhafaza edin.


Afiyet olsun.

 

 

 

 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber