Editörün Seçtikleri TEM'de aşçı dehşeti

TEM'de aşçı dehşeti

06.11.1997 - 00:00 | Son Güncellenme:

TEM'de aşçı dehşeti

TEMde aşçı dehşeti

Durdurulmak istenen otobüsten ateş açan çılgın aşçı, bir polis müdürü, üç polis ve bir yolcuyu yaraladı. Aşçı, saatler sonra ölü ele geçirildi

İstanbul Cerrahpaşa Hastanesi aşçılarından Ali Büyük (35), TEM Otoyolu'nda dehşet saçtı. Tiflis'ten İstanbul'a giden Aybeki Turizm'e ait yolcu otobüsü, önceki gece saat 23.45'te Kandıra turnikelerini geçtikten 200 metre sonra trafik ekiplerince durduruldu. Yolculardan Büyük, silahını çekerek şoförden yola devam etmesini istedi. Otobüste yaşanan panik nedeniyle ateş eden Büyük, Gürcü asıllı Levan Akadziyade'yi kol ve bacağından yaraladı.

Ardından trafik polisi aracını da tarayan Büyük, yaya olarak kaçtı. Trafik ekibinin çağrısı üzerine alarma geçen ekipler, "155 Polis İmdat"a gelen ihbar sonucu, silahlı bir şahsın dolaştığı bildirilen Yeşilova Mahallesi'ne kaydırıldı. Polis ekipleri, Büyük'ü 01.45'te Bülbül Sokak'ta kıstırdı. Polisin 'Teslim ol' çağrısına Büyük'ün tüfekle ateş açarak karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Ortalığı savaş alanına çeviren çatışma 15 dakika sürdü.

Büyük'ün öldürüldüğü çatışmada, Güvenlik Şube Müdürü İdris Güzel (41), Polis Memurları Yaşar Aksu (26), İrfan Çabuk (38) ve Aydın Güreli (28) yaralandı. Olay yerindeki incelemede, bir tabanca, bir tüfek ve 45 tüfek mermisi ele geçirildi. Kocaeli Devlet Hastanesi'nde polisleri ziyaret eden Vali Memduh Oğuz, Yaralılarda hayati tehlike bulunmadığını, Büyük'ün terör örgütleriyle ilişkisinin araştırıldığını açıkladı.



Yazarlar