Yaşam THY UÇAĞINDA YİNE BOMBA PANİĞİ

THY UÇAĞINDA YİNE BOMBA PANİĞİ

06.01.2011 - 02:59 | Son Güncellenme:

Pazar günü KKTC’den gelen THY uçağındaki bomba paniğinin ardından dün de Oslo-İstanbul seferini yapan uçağın yolcularından biri “Üzerimde bomba var” diyerek kokpite girmek isteyince korku yaşandı

THY UÇAĞINDA YİNE BOMBA PANİĞİ

Türk Hava Yolları’na (THY) ait Oslo-İstanbul seferini yapan uçakta bulunan ve akli dengesi bozuk olduğu iddia edilen Cuma Yaşar adlı kişi, Atatürk Havalimanı’na inişe geçildiği sırada “başına kar maskesi” geçirerek, “Üzerimde bomba var” diyerek kokpite girmek istedi. Görevliler ve iki İsveçli yolcu Yaşar’ı engellerken uçağa giren polis, üzerinde bomba çıkmayan şüpheliyi gözaltına aldı.
Alınan bilgiye göre, THY’nin TK 1754 sefer sayılı Oslo-İstanbul seferini yapan ve içinde biri çocuk 60 yolcu ile 7 mürettebat bulunan Boeing 737-800 tipi yolcu uçağı dün saat 20.50 sıralarında İstanbul Atatürk Havalimanına iniş için alçaldı. Bu sırada, Cuma Yaşar adlı kişi, başına kar maskesi geçirdikten sonra ayağa kalkarak ‘üzerinde bomba olduğunu’ söyleyip kokpite doğru yöneldi. Yaşar, görevlilerin uyarısına rağmen kokpite girmek için direnerek tehditler savurdu. Pilotun uyarısıyla Atatürk Havalimanı’na çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi.
Saat 21.00 sıralarında sorunsuz şekilde iniş yapan uçak güvenli bölgeye çekildi. Bir süre sonra geniş önlem altında uçağa giren özel tim polisleri, “üzerinde bomba olmadığı anlaşılan” Yaşar’ı etkisiz hale getirdi.

Özürlü kartı çıktı
Gözaltına alınan Yaşar, sorguya alınırken üzerinden özürlü kartı çıktığı ve psikolojik sorunları olduğu iddia edildi. Pazar günü de KKTC’den İstanbul’a gelen THY uçağının koltuğunda “Bomba var” yazılı bir not bulunmuş ve büyük panik yaşanmıştı.

Yazarlar