Yaşam THY uçağının New York’ta iki lastiği patladı

THY uçağının New York’ta iki lastiği patladı

23.09.2009 - 01:51 | Son Güncellenme:

Türk Hava Yolları’nın (THY) Airbus 340 tipi “İstanbul” adlı yolcu uçağı New York’tayken, iki lastiği patladığı için zamanında kalkamadı

THY uçağının New York’ta iki lastiği patladı

New York - İstanbul seferini yapması planlanan TK-02 sefer sayılı uçak için Amerika’da lastik arandığı bu nedenle de uçağın birkaç saat daha bekleyeceği bildirildi.
THY Basın müşaviri Ali Genç, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada New York-İstanbul seferini yapacak olan TK-02 sefer sayılı uçağın kalkışa geçtiği sırada pist başına giderken iki lastiğinin patladığını kaydetti. Uçağın lastiklerinin değişmesi için parka çekildiğini belirten Gen, şöyle konuştu: “Patlayan iki lastik değişiyor ancak kural gereği patlak lastiklerin yanındaki diğer iki lastiğin de değişmesi gerekiyor. Oradaki arkadaşlarımız değişmesi gereken iki lastiği arıyorlar. Bu nedenle yolcularımızdan isteyenler otele isteyenler de evlerine gönderildi. Uçağımız birkaç saatlik gecikme daha yapacak.”
New York John F.Kennedy Havalimanı’nda yerel saatle 16.30’da kalkması gereken THY uçağı dün Türkiye saati ile saat 09.55’de İstanbul’da olacaktı.

Yazarlar