Editörün Seçtikleri Top model restorasyonu

Top model restorasyonu

26.04.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

Top model restorasyonu

Top model restorasyonu


VÜCUTTAKİ istenmeyen yağları vakumla alma yöntemi (liposuction) alanında dünyaca ünlü Brezilyalı estetik ve plastik cerrah Dr. Luiz S. Toledo, ameliyat ettiği hastaları adeta bir heykeltıraş gibi yeniden biçimlendiriyor.
       Şimdiye dek dört bin kadını baştan yaratan estetiğin heykeltıraşı Toledo, Estetik ve Plastik Cerrahi Derneği'nin 3. Ulusal Kongresi için İstanbul'daydı.
       Aralarında ismini açıklamadığı çok sayıda Hollywood yıldızı ve Türk kadınının da bulunduğu hastalarını top model ölçülerinde "restore" etmesiyle ünlü Toledo, heykel ve tablolardaki estetik ve güzelliği günümüzde top modellerin yansıttığına inanıyor.
       Heykeltıraşlardan Michalengelo'ya hayran olan Toledo, top modellerden en çok Cindy Crawford ve Linda Evangelista'yı güzel buluyor. Yaptığı operasyonların fiyatını sır gibi saklayan Toledo, "Hastalarımın vücutlarını biçimlendirirken top modellerden esinleniyorum, onlardan yararlanıyorum" diyor.
       Toledo, kocalarının terk ettiği kadınların ameliyattan sonra erkekleri peşlerinden koşturduğunu vurgulayarak "Liposuctionla mutlu kadınlar yaratıyorum. Liposuction yaptıran kadınlar kendileriyle barışık hale geliyor. Kuaföre gidiyor, kendine bakıyor, makyajını değiştiriyor. Kısacası kendine özen gösteriyor, hayatı değişiyor" diyor.
       Hastalarının yüzde 30'unun erkek olduğunu anlatan Toledo, genç işadamlarının karın bölgesindeki yağlarını aldırdığını, 50 yaşının üstündekilerin de yüz gençleştirmek için kendisine geldiğini kaydediyor.
       Plastik cerraha diş hekimine gidildiği gibi bakım için her yıl gidilmesi gerektiğini savunan Toledo, "Yaşlanma belirtilerinin başlamasından itibaren, cilt çökmeden plastik cerraha gidilmesi gerekir. Hasta erken yaşta tedaviye başlarsa estetik yaptırdığı belli bile olmuyor. Aynaya baktığınızda gördüğünüz kendi görüntünüz değilse plastik cerraha gitme zamanınız gelmiş demektir" görüşünü dile getiriyor.

       kutu

Dr. Rolf Nordström: Kelliğin mucize çözümü saç ekiminin öncülerinden Finlandiya'lı usta, kendi adını taşıyan hastanesinde, baştaki büyük açıklıklarda elastik silikon kullanarak geliştirdiği yeni yönteminde yarım saatlik bir operasyonla yüzde yüz başarılı sonuç elde ediyor. Saçsız derinin kesilip atılması ve açılan bölgeye silikon yerleştirilmesine dayalı yöntemine önümüzdeki günlerde kendi adında bir patent almak için çalışıyor.

Dr. Thomas Roberts: Lazerle cilt gençleştirmenin öncülerinden. Cildi sıkılaştırma ve kırışıklıkları yok etmede lazeri tartışmasız en iyi yöntem olarak kabul eden ABD'li Roberts, lazerin cilt kanseri riskini önleyici etkisinin tespit edildiğini belirtiyor. Hastaları arasında ünlü yıldızlar bulunuyor.

Dr. Yves - Gerard Illouz: Vücuttan yağ almada sınır kalmadığını, 20'den 70'e herkese uygulandığını söylüyor. Alınan yağların yüz gençleştirme ve dolgu amacıyla vücudun çeşitli yerlerine geri verildiğini anlatan Illouz, Fransa'daki yağ araştırma merkezinde insanlarda yağ depolamayı önlemeye dayalı yeni bir teknik üzerinde çalışıyor.

Dr. Gregory Hetter: Kimyasal peeling (yüzde deri soyma) alanında yeni solüsyonlar geliştiren Hetter, yüzün her bölgesine ayrı bir formül uygulayarak yüz gençleştiriyor. Hetter'in keşfettiği formülleri, cildin her yerinde aynı görüntünün elde edilmesini sağlıyor.

Dr. Gilbert Aiach: Fransız estetik cerrahın uzmanlık alanı burun. Yılda 300 burun yapan Aiach, güzel burunu çok küçük olmayan, muhafazakar, yüz ve çeneyle orantılı olarak tanımlıyor. burunda çok küçük değişikliklerin yapılması gerektiğini belirtiyor.

Dr. Luiz S. Toledo: Kadındaki kendi ideal ölçüsü 90 - 60 - 94. Güzel kadını akıl, cazibe ve güzelliğin birleşimi olarak tanımlıyor. Aldığı fazla yağları yüzdeki uygulamalarda iğneyle vücuda geri veriyor. Hastaları 15 - 20 yaş gençleştirmeyi başaran Toledo, "Kadınların yaş ve görüntülerini değiştiriyorum" diye konuşuyor.



TÜRKİYE'ye gelen dünyaca ünlü 13 estetik cerrahı, bir hafta boyunca estetikteki son gelişmeleri, geliştirdikleri yeni yöntemleri anlattı. Dünyaca ünlü estetik cerrahları kırışıklık ve cilt lekelerini yok etmenin en etkili yollarından, vücutta yağ oluşumunu önlemeye, kısa sürede kellikten kurtulmaya kadar estetik hakkında a'dan z'ye bilgi verdi. Beykoz Konakları'ndaki tarihi at ahırında düzenlenen panelde aralarında Perran Kutman, Başak Gürsoy gibi bulunduğu tanınmış isimlere bilgi veren cerrahlar, yaklaşık 150 kadın tarafından ilgiyle dinlendi. Ünlü cerrahlar sosyete tarafından soru yağmuruna tutuldu.

Yazarlar