Yaşam ‘Toprak’ın evini Nazarbayev aldı’

‘Toprak’ın evini Nazarbayev aldı’

10.11.2008 - 00:11 | Son Güncellenme:

Kazakistan’ın eski istihbarat şefi Alnur Musayev, Toprak malikânesinin (Top Whack), Kazak asıllı bir emlak kralına ait olan bir şirket tarafından satın alındığını ancak evin asıl alıcısının Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev olduğunu iddia etti.

‘Toprak’ın evini Nazarbayev aldı’

Musayev, bu satın alma işleminin Nazarbayev’in parasını yurtdışına çıkarma operasyonunun bir parçası olduğunu söyledi. Musayev, Nazarbayev’in petrol ve doğalgaz zengini ülkesindeki yatırımlardan kazandığı paraları yurtdışına çıkardığını, ülkesinin zenginlerinde böyle bir eğilim olduğunu belirtiyor. Halis Toprak’a ait olan malikâne, ocak ayında 50 milyon sterline satılmıştı.
Evi 75 yaşındaki annesi için satın aldığını söyleyen emlak kralı Hossein Ghandehari iddiayı reddetti. Ghandehari, Nazarbayev ailesini tanımalarına rağmen onlarla bir iş yapmadıklarını söyledi. Ghandehari ailesinin Kazakistan dışında 1 milyar sterlin değerinde gayrimenkulunün olduğu sanılıyor. Malikâne, adı hiç duyulmamış olan Ghandehari’ye satıldığında şaşkınlık yaratmıştı.

Yazarlar