Yaşam Trakya kara, Ege yağmura teslim!

Trakya kara, Ege yağmura teslim!

26.01.2011 - 01:00 | Son Güncellenme:

Kara kış yüzünü gösterdi. Trakya ve Marmara’da kar, Ege ve Akdeniz’de ise şiddetli yağmur etkili oldu... İstanbul ise bugün de yağışlı, yarın ise parçalı bulutlu olacak

Trakya kara, Ege yağmura teslim

Balkanlardan gelen soğuk hava, kuzeybatı kesimlerden başlayarak tüm yurtta hava sıcaklığını düşürüyor. Edirne’de önceki gece başlayan ve aralıklarla yağan kar yağışı kenti beyaza bürürken, Kırklareli Mahyatepe’de kar kalınlığı 20 santimetreye ulaştı. Çanakkale’de etkili olan kar yağışı ise deniz ulaşımını olumsuz etkiliyor.
Ege’de de şiddetli yağmur etkili oldu. İzmir’de sağanak yağışın ardından Kemalpaşa ilçesinde oluşan ve 5 dakika etkili olan hortum fabrikaların çatılarını uçurdu, ağaçları köklerinden söktü. Manisa’nın Alaşehir ilçesine bağlı Dağhacıyusuf köyünde önceki akşam Mehmet Gürlek’e ait eve yıldırım düştü. Mehmet Gürlek, kızı Sevgi (17) ile oğulları Musa (16) ve Fatih (14) Gürlek yaralandı. Gürültüyle birlikte dışarı çıkan köylüler, yaralıları yıkılan evin enkazından çıkardı. Musa Gürlek hastaneye götürülürken yolda can verdi. Muğla’nın Bodrum ilçesinde de sağanak yağış ve fırtına hayatı felç etti. Sokaklar dereye döndü, elektrik direkleri devrildi. Fethiye ilçesinde de sağanak yağış ve hortum nedeniyle iki caminin minaresi yıkıldı, bölgedeki seralar zarar gördü.

İstanbul’da yarın yağış yok
İstanbul’da karla karışık yağmurun bugün de etkisini sürdüreceğini söyleyen İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürü Mustafa Yıldırım, yarın ise herhangi bir yağış beklenmediğini, parçalı bulutlu bir havanın kentte etkili olacağını açıkladı.

Haberin Devamı

İlk uyarı kuleden

Işıklandırılması tamamlanan Beyazıt Yangın Kulesi de önceki akşam kırmızı ışıklarıyla kar geliyor uyarısı yaptı. Kule mavi yandığında havanın açık, yeşil yandığında yağmurlu ve sarı yandığında sisli olacağını İstanbullulara bildirecek.

Yazarlar