Editörün Seçtikleri Trakya'da kar

Trakya'da kar

23.12.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Trakya'da kar

Trakyada kar


Sıcaklar mevsim normallerine döndü. Yağmur ve kar Türkiye'nin gündemine girdi


       Kış ortasında bahar yaşatan sıcaklar, mevsim normallerine döndü. Hava sıcaklığının azalacağı belirtilirken, yağışlar dün Türkiye'nin büyük bölümünü etkisi altına aldı. Trakya, Balkanlar'dan gelen soğuk hava ve karla tanıştı.
       Edirne merkez, Enez, Havsa, İpsala, Keşan, Lalapaşa, Meriç, Uzunköprü ve Süloğlu ilçelerinde dün saat 03.00'te "beyaz" düştü. Kar kalınlığının, yer yer beş santimetreyi bulduğu, yağışın Meriç ilçesinde kısa süreli elektrik kesintisine neden olduğu bildirildi.
       Kırklareli merkezdeki kar yağışı nedeniyle, Dereköy ve Kofçaz ilçelerinde kar kalınlığının 5 - 10 santim arasında olduğu belirlendi.

Yarın yağış var

       Trakya, Marmara'nın batısı, Doğu Anadolu'nun güneydoğusuyla Güneydoğu Anadolu'nun doğusu dışında kalan tüm bölgeler yarın yağış alacak. Batı Karadeniz, Güney Ege ve Batı Akdeniz'de yağmur ve sağanak yağmur, Doğu Anadolu'nun kuzeyleri ve İç Anadolu'nun yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor. Hafta sonu ise yağışlar doğuya kayarak ülkeyi terk edecek.
       Yağışlar, Orta ve Doğu Karadeniz'de yağmur, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ve doğusuyla, Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda kar şeklinde olacak.

Boğaz'da sis

       İstanbul'da yarın yağmur etkili olacak. Cumartesi ve pazar günleri ise Marmara ve Boğazlar'da sis bekleniyor. İstanbul'da bugün gece sıcaklığı 4, gündüz sıcaklığı ise 9 derece olarak tahmin ediliyor.


Yazarlar