Editörün Seçtikleri Tropicana Şeftali Nektarı Bursa ile özel tatlılar

Tropicana Şeftali Nektarı Bursa ile özel tatlılar

31.10.2016 - 16:03 | Son Güncellenme:

Tropicana, YESAM Başkanı Vedat Başaran önderliğinde keyifli bir workshop’a imza attı. Şeftalilerinin meşhur olduğu Bursa’dan toplanarak işlendiği Tropicana Şeftali Nektarı Bursa ile tatlılar yaparak yeni lezzetler oluşturdular.

Tropicana Şeftali Nektarı Bursa ile özel tatlılar

Dünyanın 1 numaralı meyve suyu markası Tropicana tarafından Nur-u Osmaniye’de yer alan Nar Lokanta’da Türkiye’nin önde gelen gazete ve dergilerinin yeme-içme yazarlarıyla “’Tropicana Şeftali Nektarı Bursa ile Özel Tatlılar “konulu bir workshop düzenlendi. Gurme şef Vedat Başaran önderliğinde mutfağa giren basın mensupları Tropicana Şeftali Nektarı Bursa kullanarak klasikleşmiş tatlıları yeniden yorumladı. Mutfağa girenler arasında PepsiCo Türkiye Gazsız İçecekler Kıdemli Pazarlama Müdürü Osman Dilber ve PepsiCo Türkiye Kurumsal İletişim Müdürü Didem Şinik de vardı.

Haberin Devamı

Gruplara ayrılıp ekip olan basın mensupları, gurme şef Vedat Başaran’ın önderliğinde küçükten büyüğe herkesin sevdiği tatlıları Tropicana Şeftali Nektarı Bursa ile hazırladılar. Keyifli etkinlik sırasında Başaran, meyvelerin tarihi ve mutfakta kullanımıyla ilgili küçük bilgi notları da aktardı. Renkli görüntülere sahne olan mutfaktaki workshop’ta Tropicana Şeftali Nektarı Bursa ile Şeftalili Kek, Şeftalili Sorbe, Şeftalili Çikolatalı Sufle ve Şeftalili Lokum hazırlandı.

Konuklar, kendi hazırladıkları farklı lezzete sahip tatlıları, öğle yemeğinde keyifli bir söyleşi eşliğinde tattı. Yemek sırasında keyifli sohbet edildi, hazırlanan lezzetler tadıldı. Tropicana Şeftali Nektarı Bursa’nın klasikleşmiş tatlılara kattığı tat, konuklar tarafından oldukça beğenildi. PepsiCo Türkiye Gazsız İçecekler Pazarlama Müdürü Osman Dilber, “Tropicana Türkiye pazarına 3 yıl önce girdi. Türk tüketicisinin en çok tükettiği aromaları ambalajlı meyve suyu olarak sunduk. Türkiye’nin tercih edilen yerel meyvelerini, isimleriyle özdeşleşmiş, en bilinen yörelerinden topladık. Bu yüzden kutularımızın üzerine meyvenin geldiği şehri yazan tek markayız” diye konuştu.

Haberin Devamı

En iyi ve en lezzetli meyve için çiftçilerin eğitimine de katkıda bulunduklarını belirten Dilber; “Tropicana olarak hammaddemizi oluşturan, ülkemizin hazineleri olan yerel meyveleri korumak amacıyla “Tropicana Bahçe Okulları Projesi”ni hayata geçirdik. Türk meyveciliğinin geleceği için önemli katkılar sağlayacağına inandığımız projemizi pilot bölge olarak Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçesinde başlattık. Ardından Malatya ve Amasya’da çiftçilerimizi Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi BÜYEM ile eğitip sertifikalandırdık. Temel hedefimiz yerel meyvelerle ilgili mirasın korunması ve sürdürülmesidir” dedi.

Mevsiminde yerel meyvelerle Türk tüketicisinin sofralarında yer alan Tropicana’nın; “%100 Elma Suyu Amasya”, “Kayısı Nektarı Malatya”, “Şeftali Nektarı Bursa”, “Vişne Nektarı Afyon”, “Karışık Meyve Nektarı Anadolu”, “Nar Nektarı Antalya”, “Ayva Nektarı Geyve”, “%100 Domates Suyu Çanakkale”, “Çilek Nektarı Silifke” çeşitleri bulunuyor.

Yazarlar