Merhaba,

Sıcak havalarda içinizi ferahlatıp, serinletecek biricik çorba. Ayran aşı hem tok tutucu özelliğiyle, hem de besin değerlerinin zenginliği sayesinde her öğün tüketilebilen mucize bir lezzet.

Yörelere göre soğuk ayranlı çorba, katıklı çorba, yoğurt çorbası olarak da bilinir. İstenirse içine sevdiğiniz diğer bakliyatları katarak ( mercimek, fasulye gibi) zenginleştirip, daha besleyici, yoğun içerikli yepyeni ayran aşları yaratabilirsiniz.:)

Malzemeler:
Bir büyük kase yoğurt
1 su bardağı haşlanmış buğday
Yarım su bardağı haşlanmış nohut
Kuru nane
Taze nane
Tuz
Zeytinyağı
Su

Haberin Devamı

Yapılışı:
Geceden ıslattığımız fazlaca nohut ve buğdayı ertesi günü yumuşacık olana kadar haşlayalım. Benim her zaman derin dondurucuda haşlanmış bakliyatlarım oluyor. Siz de biraz fazla haşlayıp kalanı poşetlere bölerek saklayabilirsiniz. Diğer kullanımlarda hayli kolaylık sağlar.

Bu çorbada ölçüler tamamen size bağlı. Bir kase yoğurdu tuz ve su ile çırpıyoruz. Kıvamını nasıl tercih ediyorsanız suyunu az veya çok katabilirsiniz. Yani ayran yapıyoruz.

Daha sonra buğdayı ve nohutu ekleyip karıştırıyoruz. Üzerini taze ve kuru nane ile süsleyip, biraz zeytinyağı gezdiriyoruz. Çorbamızı sunarken ise içine atılan bir parça buz da serinletmeye büyük katkı sağlayacaktır.

Afiyet olsun.

İnstagram takip için: http://www.instagram.com/gurmedengecme