Fırında kaşarlı mantar

Merhabalar,

Çoğu zaman pratik tarifler hayat kurtarır.

Yoğun iş temposunda mutfağa daha az zaman ayıranlara, mutfağı teğet geçenlere, öğrenci evlerine, çat kapı gelen misafirlere fırında kaşarlı mantar biçilmiş kaftandır.:)

Siz sofranızı hazırlarken, salatanızı yaparken kendiliğinden oluveren zahmetsiz bir lezzet.

Ayrıca besin değeri çok yüksek olup, demir ve protein açısından zengindir.Yağ içermemesi açısından da ideal bir diyet besinidir.

Sakın siz onun adının mantar oluşuna takılmayın, nefis lezzetiyle ve de sofraya kattığı şıklığıyla göze ve damağa hitap eden bir sunum olacaktır.:)

Haberin Devamı

MALZEMELER:

1 paket kültür mantarı(400 gr.)

Bir kaç dilim taze kaşar peyniri

Az tereyağ

Tuz

Karabiber

YAPILIŞI:
Öncelikle mantarları alırken taze olmalarına dikkat edelim.
Sonrasında her ne kadar yıkanmaz dense de, ben çabucak sudan geçirip süzgeçe koyuyorum.Ve kağıt havlu ile hemen kuruluyorum.
Mantarların sap kısımlarını bir bıçak yardımıyla çıkartıp oyuk kısımlarına tuz ve karabiber ekiyorum.
Ardından ise çukur kısma nohut büyüklüğünde tereyağ koyuyorum.
Bütün mantarlara aynı işlemi uyguluyorum.
Fırın kağıdı serili tepsiye çukur kısmı üste gelecek şekilde yerleştiriyorum. 180 dercede önceden ısıtılmış fırında 20 dakika tutup, çıkartıyorum.
Mantarlar zaten yumuşamış olacaktır.
Daha sonra üzerlerine kesilmiş kaşarlar (rendelenmiş de kullanabilirsiniz) yerleştirilip 5 dakika daha peynir eriyene kadar fırına veriyorum.
Ilındıktan sonra üzerine istenirse maydanoz konup servis edilir.
Afiyet olsun.

İnstagram takip için;

http://www.instagram.com/gurmedengecme