Merhaba,

Dünya mutfaklarında önemli bir yer edinen ''levrek marin'' aslında bir Güney Amerika (Peru) yemeğidir.

Fileto yapılmış balıkların limon asidi ile bekletilip pişirilmesi sağlanan ve soğuk olarak servis edilen sevilen bir mezedir.

Genelde restoranlarda yenilen, ama yapımı oldukça basit tarifimizi gelin evimizde yapalım.

MALZEMELER:

1 adet levrek

1 baş soğan

2 çay kaşığı dolusu hardal

1 limon

2 çorba kaşığı zeytinyağ

Yarım çay kaşığı elma sirkesi

YAPILIŞI:

Levrek balıkçıda fileto yaptırılır ve kılçıklarından arındırılır.

Ben bütün olarak aldığım için fileto haline getirmem biraz uğraşlı odu.

Temizlenen levrek eşit büyüklüklerde yan yan kesilir.

Daha sonra soğan piyazlık doğranır ve tuz ile ovulur. Ardından tuzunun gitmesi için sudan geçirilir.

Derince bir kapta hardal (ben taneli kullandım), limon suyu ile karıştırılıp açılır.

Sirke eklenir ve kabın kenarından ince ince zeytinyağı akıtılarak mayonez yapar gibi çırpmaya devam edilir.

Boza kıvamına gelen karışıma doğradığımız soğanlar ve balıklar katılarak karıştırılır.

Kapaklı bir kabın içinde 1 gece buzdolabında bekletilir.

Ertesi gün yemeğimiz servis tabağında sunuma hazırdır.

Afiyet olsun.

İnstagram adresim:http://www.instagram.com/gurmedengecme