Yaşam Tur rehberlerinin Oscar adayları

Tur rehberlerinin Oscar adayları

18.02.2004 - 00:00 | Son Güncellenme:

Dünya turizminin otantik değerlere yönelmesinden yola çıkan Türk tur rehberleri, Türkiyenin en otantik değerlerini 21 Şubatta seçecek

Tur rehberlerinin Oscar adayları

Binlerce tur rehberinin oylarıyla belirlenecek Türkiyenin en gözde otantik ürünleri, Lütfi Kırdar Kongre Merkezinde törenle sahiplerini bulacak. Otantik olmanın, Dünya Turizm Örgütü ve Avrupa Parlementosunca turizm kalite ölçütleri arasına alındığını belirten TUREB yetkilileri, şöyle konuştu:"Dünya turizmi otantik değerlere kayıyor. Ancak otantik ürünlerin kimi otellerin ve gözleme lokantalarının dekorasyonunda ya da hediyelik eşyalarda görülen taklit yorumları estetik kirliliğe yol açıyor ve turizm kalitesini düşürüyor. Bu nedenle TUREB 2004 ödüllerini, otantik değerlere ayırdık." Turist Rehberleri Birliği (TUREB), 21 Şubat Dünya Rehberler Gününde, Türkiyenin en otantik değerlerini ödüllendirecek. Türkiyenin en otantik değerleri arasında TUREB 2004 ödülü için aday gösterilen bazı ürünler şöyle: Adatepe Zeytinyağı Müzesi ürünleri: Kültür turizmine önemli bir örnek. Zeytinyağının üretim aşamalarının doğal ortamında sunulduğu müze ve ürünleri, turistlerin çok ilgisini çekiyor.Devrek Bastonunu yaşatma çabaları: Zonguldakın Devrek ilçesi bastonlarını dünyaya tanıtabilmek için yaptığı çalışmalarla Zonguldak El Sanatları Kooperatifi, turizme katkıda bulunuyor.Turabdin Şarap Projesi: Süryanilerin 4 bin yıllık şarap geleneğini canlandırmayı amaçlayan proje kapsamında Süryani şarapları organik bağcılık yöntemiyle üretiliyor.Galata Şenliği: Osmanlı, Ceneviz, Rum, Ermeni, Musevi ve diğer kültürlerin buluşma noktası olan Galatanın kültürel özelliklerini öne çıkaran geleneksel etkinlikler.Mengen Aşçılar Festivali: Mengen Belediyesi ve Aşçılar Derneğinin eylülde düzenlediği etkinlikler, Türk mutfağının özgün yemeklerini yaşatma çabalarının bir örneği.Hanodası Mantıevi: Nevşehirde 13. yüzyıl Selçuklu tarzında inşa edilen bir mekânda hizmet veren Hanodası mutfak.Kalenin Prensi: Efeste Bizans yemekleri yapan Kalenin Prensi, Bizans mutfağında tek.Cercis Murat Konağı: Mardinde, Mardin yemekleri yapılan ve içinde yemek atölyesi bulunan Cercis Murat Konağı, konuklarına özel mahlepli şarap sunuyor.Çamlıhemşin Ayder Festivali: Karadenizin yaylaya çıkma geleneğini yaşatan, yöre halkının heyecanla karşıladığı festival, bölgeyi turizme açıyor. İşte bazı adaylar

Yazarlar