Genel Sağlık Türk hekimin geliştirdiği teknik İtalya’da uygulanacak!

Türk hekimin geliştirdiği teknik İtalya’da uygulanacak!

13.12.2018 - 13:43 | Son Güncellenme:

Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Volkan Tuğcu, geliştirdiği robotik ameliyat tekniği ile tıp Dünya Tıp Literatürü’ne girdi. Ardından tekniğin başarısı ile birlikte yurt dışında bu tekniği uygulamak isteyen hekimlerin sayısı da arttı.

Türk hekimin geliştirdiği teknik İtalya’da uygulanacak

Prof. Dr. Volkan Tuğcu’nun deneyimlerini paylaşmak için ağırladığı son konukları İtalya’dandı. İtalya Bari Tıp Fak. Prof. Pasqude Ditonna ve ekibi Tuğcu’nun prostat kanseri için geliştirdiği tekniği öğrenmek üzere İstanbul’a geldi. Burada Prof. Dr. Volkan Tuğcu’nun vakalar üzerinde gerçekleştirdiği ameliyatlarını izleme şansı yakalayan İtalyan ekibi, bu tekniği kendi kliniklerinde de kullanmak istediğini belirtip Tuğcu’yu İtalya’ya davet etti.

Haberin Devamı

Tüm bu gelişmeler sonrası tekniğini anlatmak üzere İtalyan meslektaşlarının konuğu olan Prof. Volkan Tuğcu, “Prof. Pasquala ve ekibi 3 vaka hazırlayarak beni İtalya’ya davet etti. Kendileriyle birlikte 3 vaka üzerinde çalıştık. Ameliyatlarımız sorunsuz bir şekilde tamamlandı. Hem ekip hem de hastalar sonuçtan çok memnun kaldıklarını belirttiler. Kendilerine misafirperverliklerinden ötürü çok teşekkür ederim.” diyerek İtalya ziyareti hakkındaki görüşlerini paylaştı.

Yazarlar