Mutfak Türk kadını mutfakta hangi noktalara dikkat ediyor?

Türk kadını mutfakta hangi noktalara dikkat ediyor?

13.10.2017 - 15:55 | Son Güncellenme:

Aslandağ Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Aslandağ açıkladı: Türk kadını mutfak tercihlerinde hangi noktalara dikkat ediyor?

Türk kadını mutfakta hangi noktalara dikkat ediyor

Türk kadını mutfak tercihlerinde hangi noktalara dikkat ediyor?

Haberin Devamı

Türk toplumu hayatının yüzde 70’ini mutfakta geçiriyor. Mutfak tüm aileyi bir araya getiren, yemek yenilen, sohbet edilen, misafirlerle veya ev halkıyla ortak paylaşımların yapıldığı, ortak bir sosyalleşme alanı aslında. Türk kadını kimsenin kullanmadığını istiyor ve hünerli elleriyle övündüğü kadar mutfağını da en iyi şekilde sergileyerek, en doğru markayı seçerek doğru kararı vermek istiyor. Bugün bir kıyafet nasıl ki görünüşümüzü, hatta beden dilimizi değiştiriyorsa, mutfak da evin tüm havasını değiştiriyor, ev sahiplerinin tarzını, yaşayış ve hayatı algılayış biçimini yansıtıyor.

Çalışan kadının da ya da yalnız yaşayan bekar erkeğin de evde en çok vakit geçirdiği alan mutfak olunca, kişiler tercihlerinde de sıkı bir araştırmaya giriyor. Mutfak sektöründe hedef kitle birçok sektörde olduğu gibi kesinlikle kadın.

Haberin Devamı

Kadınların yüzde 45’i eşi ile birlikte marka ve model kararını veriyor, yüzde 35’i ise tek başına karar veriyor. Son yıllarda erkeklerin de yorum yaptığını söylemek yanlış olmaz. Eskiden erkek bir köşede beklerdi. Şimdi ise çiftler kararlarını birlikte veriyor. Türk kadınının tercihlerine dönecek olursak; toz olmaması için açık raf istemiyor.

Kolay temizlenebilen, vakit kazandıran, kaşıklık, tel sepet gibi bol bölmeli ve bol aksesuarlı, depolama alanı fazla olan mutfakları tercih ediyor. Biz bu en çok aranan özelliklere ek olarak Tresette mutfaklarında da olmazsa olmaz şu özellikleri de sunuyoruz:

Beden ve el ergonomisine uygun kullanıcı dostu tasarım, enerji tasarrufu sağlayan, hareket algılayıcı aydınlatmalı led sistem teknolojisi, kapakların kalın ve dayanıklı olması, çevreye sağlık açısından uygunluğu bulunan, kanserojen madde kullanılmadığını belirten CE belgesi, 144 renk alternatifi, 70 kg taşıyacak kapasitede çekmece rayları, bluemotion teknolojisi kullanılarak geliştirilen frenli kapaklar ile üst düzeyde güvenlik ve kapak kapandığında ses çıkarmama özelliği, hava sirkülasyonu sağlayan toz tutucu özelliği ile ekstra temizlik, ithal aksesuarlar, sararmayan, dayanıklı üst yüzey, kırılmaz cam, paslanmaz çelik tezgah.

Yazarlar