Kültür Sanat Türk ve Yunan sanatçılardan karma sergi!

Türk ve Yunan sanatçılardan karma sergi!

20.02.2013 - 18:02 | Son Güncellenme:

Atina Belediyesi Sergi Salonu, 15-26 Şubat tarihleri arasında 7 Türk ve 10 Yunan sanatçının eserlerinden oluşan “Dostluk” adlı karma sergiye ev sahipliği yapıyor.

Türk ve Yunan sanatçılardan karma sergi

T.C Atina Başkonsolosluğu himayesinde ve Türkiye’nin önde gelen koleksiyonerlerinden Muhsin Bilge’nin küratörlüğünde gerçekleştirilen karma sergi, Türk ve Yunan güncel sanatının önemli genç isimlerine ev sahipliği yapıyor.

Haberin Devamı

Sanatseverlere resim ve heykelden oluşan özgün bir seçki sunan karma sergi, Türk güncel sanatını Yunanistan'da tanıtmayı da hedefliyor. Sergide Mustafa Özel, Füruzan Şimşek, Ayşecan Kurtay, Arda Yalkın, Hande Şekerciler, Didem Ünlü, Beyza Boynudelik, Michalis Arfaras, Stathis Batanidis, Aris Georgiou, Manolis Giannadakis, Vassilis Karakatsanis, Giannis Koutroulis, Alexandra Marati, Stavros Panagiotakis, Giorgos Tsakiris, Dimitra Hanioti’nin eserleri sergileniyor. Sergiyi görmek için yolu Atina’ya düşenler, sergiyi 26 Şubat’a kadar ziyaret edebilir. Güncel sanat yoluyla her iki ülke arasında dostluk köprüsü kurmayı hedefleyen sergi, Selanik merkezli galeri Artis causa ve Thessaloniki and Technochoros Art Gallery işbirliğiyle düzenleniyor.