Tatil Türklerin En Çok Gezmek İstedikleri Avrupa Başkenti: Roma

Türklerin En Çok Gezmek İstedikleri Avrupa Başkenti: Roma

19.10.2011 - 18:05 | Son Güncellenme:

Eşsiz bir tatil için başvurulacak ilk adres olan Gazella Turizm, www.binrota.com sitesinden düzenlediği anketlerle de Türkiye’nin tatil eğilimlerini çıkarmaya devam ediyor. Anketlere göre Türklerin en çok merak ettiği kıta Kuzey Amerika ve Avrupa’da en çok gezmek istedikleri başkent de İtalya’nın Roma kenti.

Türklerin En Çok Gezmek İstedikleri Avrupa Başkenti: Roma

Gazella Turizm, 7000 aktif üyesi bulunan www.binrota.com sitesinde gerçekleştirdiği anketlerle tatilseverlerin nabzını tutuyor. En çok hangi kıtayı merak ediyorsunuz, sorusunun sorulduğu ankete katılanların %26’sı Kuzey Amerika, %24’ü Asya, %18’i Güney Amerika, %14’ü Afrika, %11’i Avrupa ve % 7’si Avustralya yanıtını verdi.

Haberin Devamı

En çok görülmek istenen dünya harikası: Machu Picchu Antik kenti

Türkler, dünyanın 7 harikasından en çok %29 ile Peru’daki Machu Picchu Antik kentini görmek istiyor. En çok görülmek istenen dünya harikalarının ikincisi %25 ile Petra Antik kenti iken, üçüncüsü %13 ile Hindistan’daki Tac Mahal anıt mezarı. Tac Mahal’i %12 ile Meksika’daki Chichen Itza piramidi izliyor. Çin Seddi, %10 ile listenin beşinci sırasında. Ardından %7 ile Brezilya’daki Kurtarıcı İsa heykeli ve %4 ile İtalya’daki Kolezyum geliyor.

Anketteki, Avrupa’da en çok hangi başkentleri gezmek istersiniz, sorusuna katılımcıların %28’i Roma, %24’ü Londra, %18’i Paris, %14’ü Amsterdam, %10’u Stockholm ve %6’sı Helsinki cevabını verdi. Ankette, Tatile çıkmadan önce hangi kritere göre karar veriyorsunuz, sorusuna ise en çok gazete ilanı ve katalog, ardından sırasıyla acente yönlendirmesi, gezi siteleri, önceki seyahat deneyimleri ve tavsiye yanıtları verildi.