Yaşam Tuvalet kapısı ölüme açıldı!

Tuvalet kapısı ölüme açıldı!

02.01.2011 - 02:32 | Son Güncellenme:

Kalp krizi geçiren avukat İzzet Çiçek götürüldüğü hastanenin tuvaletinde fenalaşıp yere yığıldı. Kapı ile klozet arasına sıkışmıştı. Kapı içeri doğru açıldığı için de 10 dakikada dışarı çıkarılabildi. Onu yaşama bağlamak için çok geç kalınmıştı...

Tuvalet kapısı ölüme açıldı

Mersin’de geçen hafta kalp krizi geçirip ölen avukat İzzet Çiçek’in (38) son anları yürek burktu. Götürüldüğü hastanenin tuvaletinde fenalaşıp yere yığılan Çiçek’in kapı ile klozet arasında sıkıştığı için 10 dakikada çıkarılabildiği öğrenildi. Baba Raif Çiçek, “Tuvaletin kapısının içeri doğru açılması çok zaman kaybettirdi. Dağ gibi yavrumu kaybettim. Ne olur hastane kapıları bu tür olaylar düşünülerek yapılsın” dedi.
Mersin Barosu’na kayıtlı avukat İzzet Çiçek, 24 Aralık’ta evinde aniden rahatsızlanınca yakınları tarafından Mersin Devlet Hastanesi’ne götürüldü.
Kalp krizi geçirdiği anlaşılan Çiçek, Koroner Yoğun Bakım Ünitesi’nde tedavi altına alındı.
Geceyi hastanede geçiren Çiçek, ertesi gün öğleden sonra babası Raif Çiçek tarafından tekerlekli sandalyeyle, giriş koridorunda bulunan tek kişilik tuvalete götürüldü. Tuvalete giren Çiçek, yeniden fenalaşınca, klozet ile kapı arasına yığıldı.

10 dakikada çıkarıldı
1 metre 90 santimetre boyunda ve 90 kilo ağırlığında olan Çiçek’in düştüğünü fark eden babası kapıyı açmak istedi. Başaramayınca görevlilerden yardım istedi. Görevliler de avukatın klozet ile kapı arasında bulunması nedeniyle kapıyı açamadı. İki görevli, kapının üst camını kırıp içeri girerek Çiçek’i dışarı çıkarttı. Acil müdahale odasına götürülen Çiçek, 1 saat süren tıbbi müdahaleye karşın kurtarılamadı.
Evlilik hazırlığı yapan Çiçek’in cenazesi toprağa verilirken, oğlunun yaklaşık 10 dakikada tuvaletten çıkarılabildiğini anlatan baba Raif Çiçek, “Tuvaletin küçük olması, hem de kapının içeri doğru açılması çok zaman kaybettirdi. Benim yüreğim yandı, dağ gibi yavrumu kaybettim. Kapı içeri değil de dışarı doğru açılsaydı oğlumu belki de yaşama döndürülebilecektik. Ne olur bu hastane kapıları bu tür olaylar düşünülerek yapılsın” diye konuştu.
Mersin Devlet Hastanesi Başhekim Dr. Yavuz Gözükara ise “Gereken yapılıyor, bakanlığımız bu tür vakaların önlenmesi için yeni düzenlemeye gidiyor” dedi.

Yazarlar