Yaşam Uçak anayola girip taksiye çarptı

Uçak anayola girip taksiye çarptı

01.06.2008 - 00:45 | Son Güncellenme:

Honduras’ın başkentinde bir yolcu uçağı iniş sırasında pistten çıkarak anayola girdi, 4 kişi öldü. Kazada ölenlerden biri, uçağın çarptığı taksinin şoförü

Uçak anayola girip taksiye çarptı

HONDURAS’IN başkenti Tegucigalpa’da, bir yolcu uçağının iniş sırasında pistten çıkarak anayola girmesi sonucu 4 kişi öldü, 65 kişi yaralandı. ABD’nin Los Angeles kentinden San Salvador’a, oradan da Tegucigalpa’ya giden yolcu uçağının daha sonra Miami’ye uçması planlanıyordu.

Haberin Devamı

140 yolcu ve mürettebatla hareket eden El Salvadorlu TACA havayollarına ait uçak,  ağır yağış ve sis altında Honduras’ın başkentine inmeye çalışırken pistten çıktı. İşlek bir caddeye giren uçağın pilotu ve iki yolcusuyla birlikte, uçağın altında kalan bir taksinin şoförü de hayatını kaybetti.
ÖLEN yolculardan birinin Brezilya Büyükelçisi Michael Fraser Neele’nin eşi olduğu, diğer yolcununsa kalp krizi geçirerek hayatını kaybettiği bildirildi. Kazanın nedeni resmi olarak açıklanmazken, Honduras’ta etkili olan Tropik Alma Fırtınası yüzünden pistin ıslak olduğu kaydedildi.

TACA Havayolları, uçağın yolcuları arasında Honduras, Costa Rica, Arjantin, ABD, Meksika, İspanya, Brezilya ve Kolombiya vatandaşlarının bulunduğunu açıkladı. Kurtulan yolculardan Mario Castillo, “En kötü şekilde business-class yolcuları yaralandı” dedi.

Yazarlar