Editörün Seçtikleri Umuda pedal çevir

Umuda pedal çevir

28.06.2018 - 10:15 | Son Güncellenme:

TEGV çocukları için Temmuz’un ilk haftasında Göteburg – Hamburg arasında pedal çevirecek olan Umuda Pedal ekibi, dünyadaki en önemli yeni nesil öğrenme platformlarından birisi olan ‘maker’ laboratuvarı yapılabilmesi için bağış toplayacak.

Umuda pedal çevir

Umuda Pedal; bisikleti seven, onu bir yaşam biçimi olarak benimseyen doktorlar ve iş insanları tarafından oluşturulmuş bir grup. Bugüne kadar STK’lar ile farklı çalışmalara imza atan grup, bir taraftan bisiklet sosyal sorumluluk projeleri için pedal çevirirken diğer taraftan yeni katılımcılar ve bisiklet sevdalılarının katılımıyla büyüyor. Bugünlerde bisikletçileri Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) ile gerçekleştirecekleri yeni bir projenin heyecanı sarmış durumda.

Haberin Devamı

Umuda Pedal gönüllüleri, 1-8 Temmuz tarihleri arasında Göteborg’dan Hamburg’a uzanan bir rotada bisikletle kat edecekleri 800 kilometre sayesinde daha önce belirledikleri proje için fon oluşturacaklar. Projeleri; “Maker İle Yapabilirim!”. Hedefleri; TEGV’in Bakırköy’de bulunan Ferit Aysan Eğitim Parkı’nda kurulacak ‘maker laboratuvarı’ (maker-lab) için kaynak yaratmak. Bu amaçla buluşan ekip, yola çıkmadan önce TEGV’in Eğitim Parkı’nda çocuklarla bir araya geldiler, birlikte etkinlik yaptılar. Çocuklar da hazırladıkları pankartlarla Umuda Pedal üyelerine iyi yolculuklar dilediler.

TEGV çocukları için oluşturulan ve dünyadaki en önemli gelişmelerden birisi olan ve ismi “Maker ile Yapabilirim!” olarak belirlenen çalışmada maker eğitimi alacak çocuklarımıza 3D baskı cihazından robot kitlerine, kodlama platformlarından elektronik devre kartlarına uzanan bir yelpazede yeni nesil öğrenme platformu sunuyor. “Yap, Paylaş, Ver, Öğren, Donan, Oyna, Katıl, Destekle ve Değiştir” sloganıyla çocukları problem çözme, yaratıcılık, eleştirel düşünme ve teknolojik iletişim konularında geliştiren maker’lar eğlenceli olduğu kadar multi-disipliner bir öğrenme modeli.

Haberin Devamı

Siz de Maker ile Yapabilirim projesine destek vermek isterseniz aşağıdaki TEGV iletişim kanallarından projeye bağışta bulunabilirsiniz:

Telefon: (0216) 290 70 84
IBAN No: TR38 0006 7010 0000 0082 5935 56
Web sitesi: Tegv.org

Yazarlar