Sevgilinizin Sizden Önceki İlişkilerini Merak Edenlerden misiniz?

W.Goldwing’in meşhur bir lafı var: “Sevgilin geçmişini sormuyorsa merak etmediğinden değil, sıranın kendi geçmişine geleceğini bilmesindendir” diye. Hiç böyle düşünmemiştim.

Ben de sevgilimin geçmişini merak etmeyenlerdenim.

Ama tüm samimiyetimle söylemek isterim ki sıranın kendi geçmişime gelecek olmasından değil. İtiraf etmek gerekirse öğrendiklerimin beni üzmesinden korktuğumdan.

Tabii bunu söylerken içinde bulunduğumuz zaman dilimine tesir etmeyen detaylardan bahsediyorum. Eski ilişkisinden çocuk sahibi olan bir sevgilim olsa detaylar mutlaka beni de ilgilendirirdi!

Haberin Devamı

Sevgilimin geçmişte çok şey paylaştığı, onun için oldukça önemli olan birinin varlığını öğrenmek, şahsen beni hiç mutlu etmez.

Ya da ne bileyim, belki de hâlâ daha işyerinde, bir şekilde birlikte çalıştığı bir insanla eskiden ilişki yaşamış olduğunu bilmek…

Bunları bilince, eskiden birlikte yaşamış oldukları güzel günlere dair kafamda saçmasapan görüntüler canlandırmak benim sinirimi bozmaktan başka bir işe yarar mı ki?

Geçmişi sorgulamanın gereği var mı gerçekten?

Bunu yapmam bana ne kazandırır?

Geçmişte yapılmış hatalar bile olsa, önemli olan bunlardan ders alınıp alınmadığı değil midir sadece?

Neden hep geçmişi düşünmek ve geleceğe dair planlar yapmakla meşgul olup içinde bulunduğumuz anı en iyi şekilde değerlendirmeyi bir kenara bırakıyoruz ki?

Önemli olan şimdiki zaman değil mi?

Şu an, onunla birlikteyken yaşadıklarımız, eskiden onun başkalarıyla yaşadıklarından daha önemli değil mi?

Neden geçmişin bu günü gölgelemesine izin vereyim?

Benden öncesi ya da benden sonrasını bilmek neye yarar ki?

Ayağına dolanmaktan başka?

http://umutsuziskadini.com
twitter.com/UmutsuzIsKadini
www.facebook.com/pages/Umutsuz-İş-Kadınları/120364508011392