Geri Dön

Ünlü isimlerden favori yemek tarifleri (Zeytinyağlılar)

Ünlü isimler ahtapot salatasından közlenmiş kırmızı biber çorbasına favori tariflerini anlattı...

Ünlü isimlerden favori yemek tarifleri (Zeytinyağlılar)

Yudum Yudum Lezzet’ adlı kitap çorbalar, salatalar, zeytinyağlı sebzeler, makarna ve pilavlar, balıklar, et ve tavuklar, tatlılar, ekmek ve çörekler olmak üzere sekiz bölümde 40 lezzetten oluşuyor. Kitabı derleyen Sedef İybar, “Bu 40 ayrı lezzet, yemek yapmayı ve yemek yemeyi çok seven, aynı zamanda da zeytinyağını mutfaklarına adeta baş tacı eden 40 farklı el tarafından hazırlandı. Zeytinler bu seferki yolculuklarını Yudum şişesinde ve 40 ayrı mutfakta tamamladılar” diyor.

Haberin Devamı

Ata Demirer / Ahtapot Salatası (2 kişilik)

Ahtapotları haşlamak için; * 500 gr. ahtapot * 500 ml. su* 1 tatlı kaşığı sirke * 1 tatlı kaşığı kimyon

Diğer malzemeler; * 1 çay bardağı natürel sızma zeytinyağı* 2 adet orta boy rendelenmiş domates * 3 adet çarliston biber * 15-20 adet doğranmış yeşil zeytin * 1 çorba kaşığı limon suyu* 1 çay kaşığı kırmızı pul biber * 1 çay kaşığı tuz * Taze kekik veya maydanozla süsleyebilirsiniz.

Ahtapotları 1 saat haşladıktan sonra suyunu süzün ve irice doğrayarak bir kaba alın. Ayrı bir tavada zeytinyağı, rendelenmiş domates ve pul biberi 5 dakika soteleyin, sonra geniş bir salata kabına aldığınız ahtapotların üzerine sotelediğiniz karışımı dökün. Zeytin ve çarliston biberleri de ekledikten sonra tuz ve limon suyunu koyarak iyice karıştırın. Üzerine taze kekik yaprağı veya maydanoz koyarak servis edebilirsiniz. Not: Ahtapotu haşlarken 1 tatlı kaşığı kimyon koyarsanız hem güzel bir renk almasını, hem de kolay pişmesini sağlarsınız.

Haberin Devamı

Dilek Hanif / Közlenmiş Kırmızı Biber Çorbası (4 kişilik)

* 1 litre kaynar su* 500 gr. kırmızı çarliston biber* 1 adet küçük boy soğan * 3 çorba kaşığı natürel sızma zeytinyağı* 1 adet küçük boy patates * 1 diş sarımsak* 1 tatlı kaşığı tuz

Biberleri ocakta közleyin ve dışındaki zar gibi kabukları soyun. Daha sonra soğanı ince doğrayıp patatesi rendeleyin. Patates, soğan ve zeytinyağını bir tencerede 5 dakika kavurup biberleri ve suyu ilave edin. Sarımsak ve tuzu da ekleyerek 30 dakika kadar kaynatın. Rondodan geçirdiğiniz çorbayı rendelenmiş kaşar peyniri ve biberle servis edebilirsiniz.

Demet Akbağ / Narin Kabak Salatası (2 kişilik)

* 4 adet kabak* 2 adet avokado * 1 tatlı kaşığı hardal * 1 çay kaşığı şeker * 2 çorba kaşığı natürel sızma zeytinyağ ı* 1 çay kaşığı tuz

Hardal, zeytinyağı, şeker ve tuz sos yapılarak çok ince dilimlenmiş (salatalık soyacağıyla) çiğ kabakların ve avokadoların üzerine dökülür. Arzuya göre ince doğranmış dereotuyla servis edilir. Not: Avokadoları bekletirseniz çabuk kararabilir. Yarım limonun suyu daha yeşil kalmalarını sağlar.

Haberin Devamı


Emre Çapa / Tavuklu Uzakdoğu Salatası (2 kişilik)

* 1 dilim ince dövülmüş tavuk eti* 2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı* 1 adet sarı renkli biber* 1 adet kırmızı renkli biber * 1 adet salatalık * 1 adet havuç * 1 avuç soya filizi * 2 çorba kaşığı tatlı-ekşi sos * 1 çorba kaşığı oyster sos * 1 çay kaşığı toz kişniş * 1 adet rendelenmiş limon kabuğu

Tavuklar 1 çorba kaşığı zeytinyağı ve oyster sosla 7-8 dakika sote yapılır. Ayrı bir kapta incecik doğranmış havuç, salatalık ve renkli biberlere pişen tavuklar ilave edilir. Ardından soya filizleri de eklenir. Bir sos kabında 1 çorba kaşığı zeytinyağı, 2 çorba kaşığı tatlı-ekşi sos, limon kabuğu rendesi ve toz kişniş iyice karıştırılır ve hazırlanmış olan tavuklu salataya eklenir. Sosun salataya iyice karışması lezzet açısından çok önemlidir. Not: Şayet acı seviyorsanız bu salatanın sosuna bir tutam chili biber eklenebilir. Havuç, biber, kırmızı lahana gibi sebzeleri doğradıktan sonra hemen streç filmle sararsanız 2-3 saat tazeliğini korur.

Haberin Devamı

Ayhan Sicimoğlu / Ev Yapımı Mayonez ve Karides (2 kişilik)

Mayonez için; * 2 adet yumurta * 250 ml. sızma zeytinyağı* 1 çay kaşığı hardal* 1 çorba kaşığı limon suyu* 1 tatlı kaşığı elma sirkesi

Diğer malzemeler;* 300 gr. karides* 300 ml. su* 1 tatlı kaşığı tuz* 2 çorba kaşığı kapari çiçeği* 2 çorba kaşığı doğranmış kornişon turşu


Mayonezin yapılışı için dikkat etmeniz gereken konu şudur: Yumurtalar mutlaka oda sıcaklığında olacak ve sızma zeytinyağı, yumurtaları çırpmaya başladığınızda önce damla damla eklenecek. Daha sonra kıvam almaya başladıkça zeytinyağı ekleme işini fazlalaştırabilirsiniz. Bütün yağla yumurtalar birbirine karışınca artık mayoneziniz tam kıvamına gelmiştir. Şimdi limon suyu ve sirkeyi de ekleyerek sosunuzu tamamlayın. 300 ml. tuzlu suda 7-8 dakika haşladığınız karidesleri, kapari çiçeklerini ve minik doğranmış kornişon turşularını hazırlamış olduğunuz mayoneze ekleyebilirsiniz. Not: Arzuya göre dereotu koyabilir veya haşlanmış bir başka balıkla da hazırlayabilirsiniz.

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil Çetinkaya Sempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber