Geri Dön

Ünlü şeflerden yemek pişirenlere tavsiyeler

Yemek pişirirken yardım alacağınız bir şeften daha iyi ne olabilir ki? Belki de çok zorlandığınız o tarifin aslında çok daha basit bir yolu olabilir. İşte şeflerden yemek pişirenlere tavsiyeler:

Ünlü şeflerden yemek pişirenlere tavsiyeler

Yemek pişirmek gerçek bir emek işi. Bu yüzden de yemek yapma yeteneği birtakım kuralları da beraberinde getirir. Her şefin kendine özgü kuralları olabilir, ama yemek pişirirken bu yöntemleri kullanmak işinize yarayabilir;

1. Kırmızı biberleri çok seviyorsunuz ama fazla acı olmasına da dayanamıyor musunuz? Biberin içindeki tohumları çıkartın ve soğuk su ile yıkayın. Bu şekilde biberlerin acısı azalırken biberler tadından hiçbir şeyi kaybetmeyecek

2. Yağda kızartmadan da çıtır çıtır patatesler yapmanız mümkün. Bunun için patatesleri doğradıktan sonra biraz una bulayın ve bu şekilde fırına atın.

3. Diyetteyseniz ve her kaloriyi adım adım sayıyorsanız ama tatlıdan da uzak kalamıyorsanız, tatlı yaparken içindeki krema yerine 3/4 çırpılmış yumurta kullanmayı deneyin.

4. Sebzeleri soğuk suya mı yoksa kaynayan suya mı atmanız gerektiğine bir türlü emin olamıyorsanız şunu hatırlayın; yer altında büyüyen sebzeler soğuk su ister, ama toprakta büyüyen sebzeler için sıca su kullanmalısınız.

5. Yumurta beyazlarını çırparken kıvamını tutturmak istiyorsanız çırptıktan sonra kasenizi yukarı kaldırın. Eğer yumurta beyazları düşmüyorsa, istediğiniz kıvama geldi demektir.

6. Salata yaparken sosunu mutlaka tuzu da ekledikten sonra verin. Yoksa yağ tuzun yayılmasına izin vermeyecektir.

7. Makarnaların birbirine yapışmaması için en önemli ipucu, çok fazla su kullanmak. 100 makarna pişirmek için 1 lt su gerekiyor.

8. Tatlı hamurlar için en önemli şey, hamurun şeker miktarına eşit olması ve yumurtaların da yağ miktarına eşit olmasıdır.

9. Haşlanmış patateslerin daha yumuşak ve ağızda dağılır olması için pişerken sularına bir kaşık ucuyla kabartma tozu ve süt eklemelisiniz.

10. Tavadaki yağın yeteri kadar kızgın olup olmadığını anlamak için tavaya bir tahta kaşık koyun. Eğer tahta kaşığın etrafında kabarcıklar çıkıyorsa, yağ kızmış demektir.

11. Soslu bir makarna yapıyorsanız, suyuna yağ katmayın. Aksi takdirde sos tadını makarnaya vermeyecektir.

12. Her aşçının kendi yöntemleri vardır fakat tüm aşçıların hemfikir olduğu bir konu var ki o da et pişirirken tavanın çok fazla ısınmış olması…

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil Çetinkaya Sempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber