Aile Üstün zekalı çocuklar Bilgi Üniversitesi'nde eğitim görüyor

Üstün zekalı çocuklar Bilgi Üniversitesi'nde eğitim görüyor

10.07.2012 - 15:02 | Son Güncellenme:

Üstün potansiyelli/ zekalı/ yetenekli çocuklar da en az zihinsel engelli çocuklar kadar toplumsal sorun ve dışlanmalara maruz kaldığını biliyor musunuz?

Üstün zekalı çocuklar Bilgi Üniversitesinde eğitim görüyor

Her yıl yüzlerce üstün zekalı çocuk, akranlarından farklı belirgin özellikleri nedeniyle; uyumsuz, agresif, acayip, tuhaf gibi tanımlamalarla, okullara kabul edilmekte sıkıntı yaşıyor.

Haberin Devamı

Her yıl yüzlerce üstün zekalı çocuk, kabul edildiği okullarda “normal” olmayan davranışları nedeniyle; arkadaşları, diğer ebeveynleri yahut eğitmenler tarafından; anormal, yaramaz, dikkatsiz, inatçı gibi tanımlamalarla yaftalanıyor.

Her yıl yüzlerce üstün zekalı çocuk, doğru değerlendirilmediği ve yönlendirilmediği için, pek çok dersten zayıf alıp; tembel, yeteneksiz, sorumsuz damgası yiyebiliyor. Üstün zekalı çocukların pek çoğu, sosyal hayatta istenmeyen bireyler ilan ediliyor.

Farkında olmadığımız için farklılıklarını “farklı” algıladığımız bu çocuklar aslında Türkiye’nin parlak geleceğini temsil ediyorlar.

Tüm Dünya’da üstün zekalı, dahi çocuklara uygulanan programlara baktığımızda yaz okullarının çok büyük öneme sahip olduğunu görürüz. Yaz tatillerini etkili ve verimli geçirmek isteyen üstün zekalı çocuklar, yaz programlarıyla, ilgi alanlarını desteklemekte zeka ve yetenek alanlarını geliştirmektedirler.

Haberin Devamı

İstanbul Bilgi Üniversitesi, Bilgi Eğitim ve Kültür Vakfı, Üstün Zekalılar Eğitim Merkezi işbirliği ile bir çok ülkede “Üstün Zekalı” çocuklar için uygulanan eğitim modellerini, uzman eğitimci kadrosu ile gerçekleştirmektedir.

Astronomiden felsefeye, mantıktan farklı yabancı dillere uzanan geniş program içeriği; yurt içi ve yurt dışından, alanlarında yüksek lisans ve doktora yapan seçkin eğitimciler tarafından uygulanıyor.

Üstün zekalı merkezi yaz okulu programı içerisinde 12 tane zorunlu ders, 4 tane bilim ve sanat seçmeli olmak üzere toplamda 16 farklı ders seçeneğini öğrencilere sunacaktır. Program üstün zekalı çocukların seviyelerine uygun olarak hazırlanmıştır ve matematik, genetik, sinema – TV, web tasarımı, kozmoloji, Doğa Bilimi, yabancı dil gibi farklı dersler içermektedir. Her öğrenci Bilim ve sanat derslerinden birer tane toplam 2 ders seçerek eğitimlerine devam edecekler.

Yaş Grupları: 5-13 yaş

Tarih: 16 Temmuz – 4 Ağustos

Eğitim: Hafta içi her gün 09.30-16.30 saatleri arasında

Yer: İstanbul Bilgi Üniversitesi Santral Kampüsü

Detaylı bilgi için;

Üstün Zekalılar Merkezi

Haberin Devamı

0216 326 81 88

Yazarlar