Editörün Seçtikleri Uydukent paniği

Uydukent paniği

28.02.1997 - 00:00 | Son Güncellenme:

Uydukent paniği

Uydukent paniği

Hükümetle TMMOB'nin arasını açan proje Silivri'de uykuları kaçırdı: "Arsalarımız ucuza gidecek diye korkuyoruz"

Silivri ya da Kurtköy'de yapılması planlanan "Uydukent Projesi", yöre halkında korku yarattı. Kendilerine kimsenin bilgi vermediğini söyleyen Silivrililer, "Ne olacak bilmiyoruz. Arsalarımız ucuza gidecek diye de çok endişeleniyoruz. Bizim çoluk çocuğumuz var, arsalarımız yok pahasına giderse yetkililerle kavga ederiz" diye tepki gösterdi.

Fener köyü sakinleri, projenin gerçekleşmesi durumunda bölgede tarım alanı kalmayacağını, kahvelerin patlayacağını belirtti. Proje beklentisi nedeniyle köydeki arsa alım - satım işlemlerinin durduğunu vurgulayan köylüler şunları söyledi: "Bu proje çok büyük sorunlar doğuracak. İnsan yoğunluğu arttıkça, kirlilik ve benzeri her türlü olumsuzluk da artacak."

Silivri Belediye Başkanı Selami Değirmenci ise şöyle konuştu: "Tamamı 170 bin dönüm olan proje, TEM'in Selimpaşa gişelerinden başlayarak Kavaklı, Akören, Küçükkılıçlı ve Büyükkılıçlı köylerinin bir kısmı, Gazitepe'yle Fener köylerinin tamamını kapsıyor. 10 yılda bitecek. Bu yıl başlanması planlanıyor. Bu projeyle her şeyden önce bölgede istihdam kaynağı oluşacak".




Yazarlar