BÜYÜK MUTLULUKLAR KÜÇÜK SANDIĞIMIZ ŞEYLERİN İÇİNDE GİZLİ

Mutuluk sizin

İÇİNİZDE


Küçük şeylerde büyük mutlulukları görebiliyor musun? Çoğu insan mutlu olmak için, çok şeylere sahip olması gerektiğine inanır. Bazı insanlar ise küçük şeyler de o kadar büyük mutluluklar yakalar ki değmeyin keyiflerine. Nasıl mı? Okul dönemiyle birlikte bir yarışın içine atılırsınız. Dersler, ödevler, imtihanlar, karneler, bizleri başkalarıyla kıyaslamalar... Ve olan olur çoğunuz geride kaldığında mutsuz olursunuz.

Üstelik her dersten başarılı olmak zorundaymışsınız gibi bir eğitim sistemi ve aile baskısı da cabasıdır. Okul biter hemen ardından iş hayatı başlar. Yoğun tempolar, kariyer planları, yükselme hedefleri, serbest ticaret yapıyorsanız para kazanma, başarılı olma hedefleri... Derken sıra iyi bir aile kurmaya, çocuklara gelir. Bu kez aynı senaryoyu onların üzerinde başlatırsınız. Onlar başarılı olmalı ki sizler mutlu olabilesiniz. Bu döngü devam eder gider... "Peki ne olacak ki?" dediğiniz duyar gibiyim. Bu döngü içinde küçük sandığınız şeylerde büyük mutluluklar olduğunun farkına varmalısınız. Mesela bir bardak su içerken bile dünyanın en mutlu insanı olabilirsiniz. Çünkü vücudunuz için son derece gerekli olan bu sıvının tadını alabiliyorsunuz, yutabiliyorsunuz, sindirebiliyorsunuz, barsaklardan kanınıza karışıyor, vücudunuz organları için gerekli suyu alabiliyor ve böbreklerinizden atılıp onu boşaltabiliyorsunuz. O zaman bir bardak su içerken bile çok mutlu olmanız gerekmez mi?

Haberin Devamı

Ve suyu gören gözleriniz olduğu için de mutluluğunuzun artması gerekmez mi? Bardağı rahatlıkla tutan elleriniz, ellerinizi ağzınıza götürmenize yardımcı olan sağlıklı kollarınız yok mu? Peki dünyadaki hangi makam, para, mevkiye elinizi, parmaklarınızı, gözlerinizi, kollarınızı, ağzınızı, midenizi veya böbreklerinizi verirsiniz? O halde mutlu olmak için her şeyiniz var... Yani mutluluk sizin içinizde... Yani mutluluk küçük zannettiğiniz her şey ve her yerde. Yeter ki farkındalığınızı artırıp bunu hayatınızda refleks haline getirin. Bu yazımdan şu sonucu lütfen çıkarmayın. "Büyük şeylerin peşinde koşmayın" demiyorum. Sonuna kadar hedeflerinizi, hayallerinizi tabii ki kovalayacaksınız. Tabii ki büyük düşünmekten asla vazgeçmeden... Ama küçük şeylerde büyük mutlulukları ıskalamadan. Mutluluk dolu bir dünya için birbirimize tebessüm edelim. Mutluluk ve tebessüm dolu günleriniz olsun...

Haberin Devamı

Dr Servet Terziler

Esteworld Plastik Cerrahi Sağlık Grubu Kurulu Başkanı & Medikal
Estetik Hekimi

Facebook/drterziler
Twitter/drterziler
İnstagram/drterziler
Linkedin/drterziler

www.esteworld.com.tr