Alternatif Tıp Üzümün sağlığa faydaları

Üzümün sağlığa faydaları

19.02.2018 - 17:52 | Son Güncellenme:

Her mevsim çok rahat bulabileceğiniz üzüm, kuru üzüm ve üzüm suyu tam bir besin deposudur. İçerisinde A, B1, C, D vitaminleri, kalsiyum, demir, magnezyum, fosfor, potasyum ve piridoksin bulunan üzüm, hastalıklar için doğal bir ilaç olmaya devam ediyor.

Üzümün sağlığa faydaları

Stresi azaltır

Haberin Devamı

Günlük hayatta sürekli koşturma içinde olmanız enerji düşüklüğüne sebep olur. Yüksek demir içeriği sayesinde kuru üzüm, enerji verir ve yorgunluğu önler. Bu sayede gün içinde yaşadığınız stres seviyesi de azalır.

Kan deposu

Üzümün kan yapıcı özelliği halk arasında da bilinir. Kansızlık için üzüm pekmezi ve üzüm suyu da tüketilebilir.

Sindirim sistemi yardımcısı

Kuru üzüm posalı yapısı sayesinde hazmı kolaylaştırır ve kabızlığı önler. Bağırsak hareketlerinizi hızlandırır ve emilimi arttırarak sindirime yardımcı olur. Düzenli tüketimle metabolizma hızınızı arttırır.

Asit dengeleyici

Asit dengesini korumak romatizma, böbrek sorunları ve kalp rahatsızlıkları için önemli bir husustur. Kuru üzüm, içerisinde bol miktarda bulunan potasyum ve magnezyum sayesinde vücudunuzun asit dengesini korur; bu sayede oluşabilecek belli başlı sorunların da önüne geçer.

Haberin Devamı

Kemik sağlığı

Kalsiyum emiliminde kullanılan boron minerali kemik sağlığınız açısından oldukça önemlidir. Bu mineral üzüm içerisinde bolca bulunur. Menopoz sonrası östrojen eksikliği için boron mineraline ihtiyaç vardır.

Beyin gücünü arttırır

Düzenli üzüm tüketimi beyinde zararlı plak oluşumunu engellerken alzheimer hastalığına neden olabilen serbest radikallerin oluşumunu da mümkün mertebede ortadan kaldırır. Yaşla birlikte gelen hafıza zayıflığını önler ve beyne olan kan akışını arttırarak beyin gücünü olumlu etkiler.

Gözler için kuru üzüm

Kuru üzüm retina koruyucu proteinlerin artmasını sağlar. Retinanın bozulmasını önler ve onu korur. İleride oluşabilecek kataraktın da önüne geçmede yardımcıdır. Uzun süreli bir göz sağlığı istiyorsanız düzenli kuru üzüm tüketmenizde fayda var.

Bağışıklık sistemi yardımcısı

Soğuk havanın kendini iyice hissettirdiği bu dönemde bağışıklık sistemini güçlü tutmak büyük önem arz ediyor. B ve C vitamini ve demir, hastalıklara karşı mücadele etmenizi sağlayacak önemli bileşenlerdir. İçerisinde bolca B ve C vitamini ile demir bulunan kırmızı üzüm, size ilaç gibi gelecektir.

Yaşlanma karşıtı

Ciltteki kolajen ve elastik dokuların korunması yaşlılık belirtilerini azaltır. Üzümde bulunan flavanoidler cildi sıkılaştırır ve elastik dokuyu kaybetmenizi engelleyerek erken yaşlanmayı önler. Zamana meydan okumak için düzenli üzüm tüketimi önemlidir.

Haberin Devamı

Üzüm antioksidandır

Üzüm güçlü bir antioksidandır. Kanserli hücrelerin büyümesini ve yayılmasını engelleyen üzüm, özellikle cilt kanseri için etkili bir önlem niteliğindedir. Güneşten gelen zararlı UVB ışınlarının cilde verdiği zararı da minimuma çeker.

Yazarlar