Yaşam Vekilin lastiğini polis mi kesti?

Vekilin lastiğini polis mi kesti?

24.12.2009 - 01:47 | Son Güncellenme:

Ak Parti Elazığ Milletvekili İşbaşaran’ın aracını durduran trafik polislerine hakaret ettiği öne sürüldü. İşbaşaran ise polislerin otomobilinin lastiğini kestiğini iddia etti...

Vekilin lastiğini polis mi kesti

Ak Parti Elazığ Milletvekili Feyzi İşbaşaran’ın Kavaklıdere’de trafik polislerine hakaret edip, üzerlerine yürüdüğü öne sürüldü. Polisler tutanak tutarak İşbaşaran’dan şikâyetçi oldu. İşbaşaran’ın alkollü olduğu öne sürüldü.
Edinilen bilgiye göre; geçtiğimiz pazar günü saat 03.30 sıralarında Karum İş Merkezi önünde trafik uygulaması yapan polis ekipleri, İşbaşaran’ın aracına ceza yazmak istedi. Sürücüden ehliyet ve ruhsatını isteyen polisler, İşbaşaran’ın tepkisiyle karşılaştı. İşbaran, kendisini tanıttıktan sonra polislere hakaret etmeye başladı. İşbaşaran’ın polislere, “Benim aracımı durdurmazsınız. Ben milletvekiliyim. Emniyet müdürünüz gelsin, valiniz gelsin” diyerek tepki gösterdiği ileri sürüldü.
İşbaşaran daha sonra içinde sanatçı Çiğdem Tunç ve iki kadının daha bulunduğu araçla olay yerinden ayrıldı. Trafik polislerinin gelişmeleri üstlerine aktarması üzerine Ankara Emniyet Müdürü Orhan Özdemir’in şikâyetçi olmasını istediği belirtildi. Polisler, şikâyetçi oldu. İşbaşaran ise AA’ya yaptığı açıklamada, şöyle dedi:
“Evlelik yıldönümümüzdü. Eşim, baldızım ve kızımla yemekten dönüyorduk. Arabayı şoför Oktay Bulut kullanıyordu. Polisler, arabayı durdurdu, ehliyet ve ruhsat istedi. Şoför, evrakı verdi. Alkol kontrolü yaptılar, bir şey çıkmadı. Aracın ön tarafında ‘milletvekili araç kartı’ duruyordu.

‘Lastiği yardılar’
‘Bu milletvekili aracı, kontrolü yaptıysanız, bırakın gidelim’ dedim. Polisler, ‘Nereden bilelim milletvekili olduğunu, kimliğini göster’ dedi. Kimliğimi gösterdim, ‘Sen de kimliğini çıkar’ dedim. Polis, ‘Elbisem yetmiyor mu?’ deyince, ‘Her polis kıyafeti olan polis mi?’ diye sordum. Polis, ‘Ben kimliğimi göstermem’ dedi. Beklerken arabamın lastiğini de patlattılar. Orada 15-20 polis vardı, hangisinin yaptığını bilemiyorum. Ama polisler tarafından yapıldığı kesin.” İşbaşaran, “Çiğdem Tunç, eşimin arkadaşıdır. O da bizimleydi” dedi.

Haberin Devamı

‘Emniyette çete var’
NTV’ye konuşan Ak Partili İşbaşaran şunları kaydetti: İçişleri Bakanı’na, Emniyet Genel Müdürü’ne ve Ankara Emniyet Müdürü’ne sesleniyorum gereğini yapsınlar, yoksa hukuki yollara başvuracağım. Genelkurmay’ın bugünkü (dün) açıklamasından sonra net olarak anlaşıldı ki, Emniyet Müdürü’ne karşı polisin içinde tezgâh var. Yakalanan subaylar kâğıt yutmuş, kroki çıkmış, bunlar komedi. Belli ki ortada bir tezgâh, Emniyet içinde çete var. Çetecikler, hükümet ile TSK’nın arasını bozmak istiyor.”

‘Yeni tanıştım’
Çiğdem Tunç, İşbaran’ın açıklamasının aksine vekilin ailesiyle restoranda tanıştıklarını söyledi. Tunç, “Ankara’da ‘Eski Dostlar’ grubuyla bir düğünde sahne aldık. Daha sonra gece boyunca özellikle hanımlarla sohbet ettik. Gece bitiminde bizleri gideceğimiz yere bırakmayı teklif ettiler. Kabul ettik. Polis bizi durdurdu ve bu kavga yaşandı. Biz otomobilden dışarı çıkmadık. Ne konuşuldu bilmiyorum” dedi.

Yazarlar