Yaşam Viranşehir’de linç gerginliği

Viranşehir’de linç gerginliği

12.10.2009 - 00:12 | Son Güncellenme:

Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde dün sabah ekmek almak için bakkala giden D.K. (8) adlı kız çocuğu, eve döndüğünde babası Mehmet K.’ye sokakta bir kamyonette bulunan 30-35 yaşlarındaki 2 kişinin kendisini para vererek kandırmak istediğini söyledi.

Viranşehir’de linç gerginliği

Mehmet K. ve yakınları sokağa çıkıp kamyonetteki İ.K. (40) ve B.A.’ya saldırdı. 2 şüpheli gözaltına alındı ve Yenimahalle Polis Merkezi’ne götürüldü.

Yaklaşık 1000 kişi toplandı
Kalabalık bir grup, polis merkezi önünde “Onları bize verin” diye bağırmaya başladı. Şüphelilerin ‘çocuk kaçırdığı’, ‘çocukların organlarını çalıp sattıkları’, ‘Kayseri’deki çocukları kaçıran kişiler olduğu’ söylentileriyle bir anda yaklaşık 1000 kişi toplandı. Karakola girmek isteyen kalabalığa polisler engel oldu. Öfkeli grup, şüphelilere ait olan kamyoneti tahrip ettikten sonra polis merkezine taş atmaya başladı. Polis havaya ateş açtı, 3 gaz bombası attı. 6 polis memuru hafif yaralandı. Viranşehir İlçe Jandarma Komutanlığı’ndaki askerler takviye olarak polis merkezine gönderildi. Kalabalık 7 saat süren gerginliğin ardından dağıldı.

Yazarlar