Kültür Sanat Yarın akşam caz zamanı!

Yarın akşam caz zamanı!

22.01.2009 - 11:59 | Son Güncellenme:

‘Amsterdam Night Watch’ projesinin ilk konserinde, caz festivallerinin vazgeçilmez konuklarından; New Cool Collective’i ağırlıyor.

Yarın akşam caz zamanı

Hollanda Başkonsolosluğu’nun katkılarıyla hayata geçecek Amsterdam Night Watch projesi, her ay Amsterdam’dan bir ekibi İstanbullu müzikseverlerle buluşturacak ve kültürler arası etkileşimin müziğin evresel diliyle kurulmasına tanıklık edecek. Mayıs ayına kadar sürecek proje kapsamında, Ocak’ta New Cool Collective, Şubat’ta Bernie’s Lounge, Mart’ta Forthress ve Nisan’da Amsterdam Klezmer Band ve Calefax GHETTO’da sahne alacaklar.

Haberin Devamı

Yarın akşam caz zamanı

Projenin ilk konuğu; 1994 yılında kurulan Benjamin Herman tarafından kurulan New Cool Collective olacak. Yaklaşık 10 senedir Avrupa ve Dünya’da, turlamadık sahne, çalmadık festival bırakmayan Benjamin Herman, New York’taki Manhattan School of Music’in Avrupa caz sahnesine kazandırdığı bir proje adamı olarak, New Cool Collective ile birçok başarıya imza attı. Grubun 8 müzisyenden oluşan çekirdek kadrosu Hollanda’nın Grammy’si sayılan Edison Award ödülünün de sahibi. 2003 senesinde bir kez daha bu ödül için aday gösterilen grup, 2001’de de Heineken Crossover ödülüne layık görüldü.

Grubun müziklerinde kolaylıkla kendinizi dansa kaptıracağınız caz ve funk örneklerine, perküsyon ve ritm zenginliklerine Afrika ve Latin tatlarına rastlanıyor. Londra Jazz Cafe ve Edinburgh Fringe Festivali, Capetown, Londra, Bristol, Prag gibi önemli caz şehirleri, North Sea Caz Festivali, Roskilde, Londra Caz Festivali, grubun sahne aldığı önemli festivallerden bazıları.

Haberin Devamı

12. Akbank Caz Festivali kapsamında, festivalin en ilgi çekici konserlerinden birini veren grubu GHETTO sahnesinde, son albümleri ‘Out Of Office’in turnesi dahilinde tekrar izleme şansını kaçırmayın.

Benjamin Herman-Saksafon
Anton Goudsmit-Gitar
Joost Kroon- Davul
Willem Friede-Klavye ve düzenlemeler
Frank Van Dok-Perküsyon
Jos de Haas-Perküsyon
Leslie Lopez-Bas gitar
David Rockfeller-Trompet

Tarih: 23 Ocak Cuma 2009
Saat: 22:30

Yazarlar