Yaşam Yasağı devlet deldi!

Yasağı devlet deldi!

20.05.2008 - 00:26 | Son Güncellenme:

‘Sigara yasağı’ dün uygulanmaya başlarken, 19 Mayıs törenlerine katılan gençler de sigaranın zararlarına dikkat çekti. Ancak törenlerde bazı vatandaşlarla polis ve zabıtalar yasağı tanımadı

Yasağı devlet deldi

Sigara tüketimine getirilen geniş sınırlama dünden itibaren yürürlüğe girdi. Yasak kapsamında yer alan stadyumlarda yapılan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı törenlerinde de pankartlar, anonslar ve oluşturulan fonlarla yasağa dikkat çekildi ancak yasağın ilk günü verilen mesajlara rağmen bazı gençler sigara içti.
İstanbul İnönü Stadyumu’ndaki törende öğrenciler, “Sigara içmeyenlere teşekkürler”, “Sigara içmiyorum, kendimi rahat hissediyorum” ve “Sigaraya değil yaşama sarıl” yazılı pankartlar taşıdı. Ancak tribünden töreni izleyen çok sayıda tiryaki yasağı delip sigara içti.

Siper alıp içti

Yasağa uymayanlara ceza kesecek olan kamu görevlileri arasındaki bazı polis ve zabıtalar da ilk gün yasağı deldi. Düzce 18 Temmuz Stadyumu’nda yapılan tören geçişinde öğrenciler “Sigarayı bırak, yaşamaya bak”, “Sigaraya değil, yaşama sarılın”, “Sigarasız hayat özgürlüktür” yazılı pankartlar taşırken Düzce Belediyesi’nde görevli iki zabıta memurunun saha kenarındaki 112 Acil ambulansı ve su tankerini siper alıp sigara içmesi dikkat çekti.  Diyarbakır Atatürk Stadı’nda da bazı tiryakiler polislerin arasında sigara içerken, bazı polisler  de dayanamayarak sigara yaktı.
Çanakkale 18 Mart Stadyumu’ndaki törende kapalı tribünlerdeki bazı vatandaşlar yasağı delerken “Cezası kaç paraysa öderiz. Ama hayatta sigaramızdan vazgeçmeyiz” dedi.
Erzurum’daki törenlerde sigaraya karşı anonslar yapılırken tribünlerdeki gençlerin sigara içmeleri gözlerden kaçmadı. Hiçbir görevli gençlere müdahale etmedi.

Haberin Devamı

Sokaklara kül tablası
TBMM Başkanı Köksal Toptan, sigara yasağından sonra sokaklara kül tablası konulması gerektiğini söyledi. Toptan, dün TBMM’de gazetecilerin sorularını yanıtlarken sigara yasağının başladığının anımsatılması üzerine, vatandaşlara minnettar olduklarını, ilk sonuçların, bu yasağın benimsendiğini gösterdiğini söyledi. Konunun sağlık boyutuyla ilgili çok önemli bilgiler veren yazılı ve görsel basına teşekkür eden Toptan, “Gelecek kuşaklarımız için sigara yasağı ile ilgili alınan önlemlere hepimizin dikkat etmesi lazım” dedi. Meclis bahçesine küllükler konulacağını belirten Toptan, bu sigaralıkların caddelere de konulması gerektiğini belirtti.

Yazarlar