Estetik Yaz aylarında burun estetiği yaptırılabilir mi?

Yaz aylarında burun estetiği yaptırılabilir mi?

12.07.2016 - 11:00 | Son Güncellenme:

Kulak, Burun, Boğaz, Baş, Boyun ve Yüz Plastik Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Selçuk İnanlı burun estetiği hakkında çok önemli açıklamalarda bulundu... Burun estetiği yaptıracaklar dikkat!

Yaz aylarında burun estetiği yaptırılabilir mi

Genel kanı olarak yaz aylarında estetik burun ameliyatları yaptırılmaz gibi bir algı var. Bu anlamda Kulak, Burun, Boğaz,Baş, Boyun ve Yüz Plastik Cerrahisi UzmanıProf. Dr. Selçuk İnanlı, yaz aylarında burun estetiği konusunda önemli noktalara değiniyor;“Yaz aylarında burun estetiği olmaz diye bir kural yoktur, uygun bilgilendirme ve birkaç maddeye dikkat ederek, siz de bu yaz tatilinizi hayal ettiğiniz buruna kavuşmak için değerlendirebilir, sonbaharda okul veya işinize yepyeni bir çehre ile başlayabilirsiniz.

Haberin Devamı

Yapılan estetik operasyonlar arasında burun estetiği birinci sırada yer almaktadır. Burun estetiği olmak isteyen 18 yaş üstü öğrenciler için yaz tatilleri ideal zamanlar olarak ortaya çıkmaktadır. Bununla birlikte kış aylarında işinden uzaklaşma imkanı olmayanlarda yaz aylarını tercih etmektedir.

Burun estetiği, kadınlar kadar erkeklerinde rağbet ettiği bir operasyondur. Burun estetiği sayesinde kişinin özgüveni artmaktadır. Bu ameliyatta burun şekli isteğe bağlı olarak düzeltilmekte, küçültülmekte veya büyütülmektedir. Fakat her bireyin anatomik yapısı farklı olduğundan dolayı, burun estetiği “kişiye özel” uygulanmalıdır.

Burun estetiği sonrası güneşten korunma önemli
Burun estetiği operasyonu yılın 365 günü dört mevsim uygulanabilir.Bilinenin aksine “yaz aylarında burun estetiği operasyonları olmaz” diye bir kural yoktur. Ancak yaz aylarında yapılacak olan burun estetiği operasyonlarında bir kaç noktaya dikkat edilerek rahatlıkla uygulanabilir. Bu noktaların başında,ameliyat sonrası cildin güneş ışınlarından korunması gelmektedir. Hastalar, 1-1.5 ay boyunca direkt güneş temasından kaçınmalıdır ve koruyucu faktörü yüksek güneş kremlerinin bir-iki saatte bir yüze uygulanması ve yüzü güneşten koruyacak geniş gölgelikli şapkaların takılması ile en önemli olarak gözüken bu sorunlar kolaylıkla çözülür

Haberin Devamı

Burun estetiğinde en temel unsur doğal bir görünüm elde etmektir.
Güzel burun kavramı her hastadan hastaya değişmekle birlikte, hastanın kendisinde ameliyat sonrası nasıl bir burun görmek istediği, bizlerin değerlendirmemizde ve ameliyatı planlamamızda en önemli yeri teşkil etmektedir. Düzgün, güçlü, şık, simetrik, doğal görünümlü bir burun, yüzün orta yerinde, gözler, dudaklar, alın ve yanaklar ile uyum içinde olmalı, yüzün bütünün güzelliğini vurgulamalıdır. Kaş ve gözlerin görünümü güzelleşmeli, hatlar yumuşamalı, gözlerde özgüvenli, şık, ışıl ışıl bir ifadeyi desteklemelidir. Bu etkilerin elde edilmesi operasyon öncesinde başarılı bir iletişim, planlama ve eldeki malzeme ile ortaya çıkartılacak olan en iyi yeni burnun tasarlanması ile olmaktadır.

Haberin Devamı

Cilt Bakımının Önemi
Ameliyattan sonra yaklaşık bir hafta 10 gün flasterlerin ve plastik alçıların altında kalarak ezilen, yağlanan ve günlük temizliği bozulan cildin flasterler çıktıktan sonra bakımı önem kazanmaktadır. Kalın ve yağlı bir cilt yapısına sahip kişilerde bu konular üzerinde daha da durulmalıdır, operasyon sonrası cilt bakımı yaptırmaları, gözeneklerin açılmasına, yağlanma, pütürlenme ve ciltte meydana gelmiş olan kızarıkların giderilmesinde oldukça faydalıdır.Flasterler çıkıp burun cild açıkta hava ile temas etmeye başladıktan sonra, günlük banyo, günlük cild temizliği ve sivilceler, pütürlenmeler için de önerilebilecek bir takım cilt temizlik kremleri ile cildin doğal dengesine kısa sürede kavuşması sağlanır. İlk kontrollerin ardından hastalar daha detaylı cilt bakımı yaptırabilirler.

Burun estetiği günümüzde oldukça popüler estetik operasyonlardan biridir. Burun yapısına yapılacak sihirli bir dokunuşla, yüzün çehresi çok büyük bir değişime uğramaktadır. Burnun iyileşme süresi biraz zaman alsa da, sonrasında elde edilecek yüz güldürücü ifade dikkate alındığında, bu yaşananlara değecektir.

Haberin Devamı

Yaz aylarında burun estetiği yaptırılabilir mi

Yazarlar